وصفة الأرز بالبن متعارف عليها ولكنها فى شكلها الجديد وطعمها الرائع الجديد والمميزة
مده التحضير :15 دقيقة
مده الطهى :15 دقيقة
المقاديـــــر.....
1لتر حليب
ربع كوب أرز مصري منقوع
سكر حسب الرغبة
2 معلقه كبيره حليب بودر
2معلقه كبيره بودره كريم شانتيه
فانليا
ربع كوب صوص الشيكولاتة (جناش)
كوب موس شيكولاتة محضر مسبقا
الطريقـــــــه
مده التحضير :15 دقيقة
مده الطهى :15 دقيقة
المقاديـــــر.....
1لتر حليب
ربع كوب أرز مصري منقوع
سكر حسب الرغبة
2 معلقه كبيره حليب بودر
2معلقه كبيره بودره كريم شانتيه
فانليا
ربع كوب صوص الشيكولاتة (جناش)
كوب موس شيكولاتة محضر مسبقا
الطريقـــــــه
- لعمل الأرز بالحليب
- الحليب يكون مغلى مسبقا وبارد
- يرفع على نار هادئة يوضع به الأرز بماء النقع ثم الحليب البودر ثم الكريمة ويقلب جيدااا
- يظل على نار هادئة مع التقليب المستمر حتى يصبح قوام كريمى
- يصب فى كاسات فى كل كأس يملأ للمنتصف ثم يترك ليبرد
- يسكب طبقة رقيقة من صوص الجناش فى كل كأس ثم يوضع طبقة الموس ويزين بالمكسرات أو حسب الرغبة ويدخل الثلاجة لمدة ساعة ثم يقدم.
- مدير مجلة فلفل شطة الشيف :بوسى السيد
EmoticonEmoticon