الأحد، 2 أكتوبر 2016

حلى الارز بالحليب مع موس الشيكولاته مقدم من أسماء محمد

وصفة الأرز بالبن متعارف عليها ولكنها فى شكلها الجديد وطعمها الرائع الجديد والمميزة
مده التحضير :15 دقيقة
مده الطهى :15 دقيقة
المقاديـــــر.....
1لتر حليب
ربع كوب أرز مصري منقوع
سكر حسب الرغبة
2 معلقه كبيره حليب بودر
2معلقه كبيره بودره كريم شانتيه
فانليا
ربع كوب صوص الشيكولاتة (جناش)
كوب موس شيكولاتة محضر مسبقا
الطريقـــــــه

  • لعمل الأرز بالحليب
  • الحليب يكون مغلى مسبقا وبارد
  • يرفع على نار هادئة يوضع به الأرز بماء النقع ثم الحليب البودر ثم الكريمة ويقلب جيدااا
  • يظل على نار هادئة مع التقليب المستمر حتى يصبح قوام كريمى
  • يصب فى كاسات فى كل كأس يملأ للمنتصف ثم يترك ليبرد
  • يسكب طبقة رقيقة من صوص الجناش فى كل كأس ثم يوضع طبقة الموس ويزين بالمكسرات أو حسب الرغبة ويدخل الثلاجة لمدة ساعة ثم يقدم.
  • مدير مجلة فلفل شطة الشيف :بوسى السيد


EmoticonEmoticon