السبت، 22 أكتوبر 2016

بريوش بشكل دوار الشمس مقدم من نورا مصطفى

كتب بوسى السيد
بريوش على شكل دوار الشمس
مقدمه من نورا مصطفى
مده التحضير:ساعتين
مده الطهى: 25 دقيقه
المكونات: 
 4 كوب دقيق
2 بيضه
كوب حليب
4 ملاعق زبده سائحه
2 ملعقه زيت
ملعقه شاى خميره
4 ملاعق كبيره سكر
نصف ملعقه صغيره ملح
رشه فانيليا
ملعقه صغيره عصير ليمون إختيارى لإزاله رائحه البيض تماما من العجينه
الطريقه: 
تضاف الخميره وملعقه صغيره سكر وربع كوب ماء مع التقليب جيدآ ونتركها ترتفع وتتخمر 
فى وعاء كبير يضاف الدقيق والسكر والملح والزبده والزيت ويتم تقليبهم مع العجينه 
يضاف كوب الخميره بعد التأكد من ارتفاعه وجودته والبيض والفانيليا وعصير الليمون ويتم اضافه الحليب بالتدريج مع العجن حتى تتكون عجبنه لينه لا تلتصق باليد 
نتترك لتختمر مغطاه حتى يتتضاعف حجمها لمده ساعه ونصف ف مكان دافئ 
بعد مرور نصف وقت التخمير تعجن جيدا ويفرغ الهوا منها تترك مره ثانيه تكمل باقى عمليه التخمير ف مكان دافى
بعدما تختمر ويتضاعف حجمها نقسم الى كرات متساويه الحجم تقريبا وتترك فى صينيه مدهونه زيت تختمر لمده نصف ساعه اخرى وهى مغطاه 
وبعد مرور نصف ساعه يتم عمل اشكال البريوش المعروفه سواء الشكل الحلزونى او اشكال اخرى 
لعمل الورده يتم فرد كل كور دايره ودهنها زبده بالفرشاه واضافه دايره اخرى فوقها وهكذا حتى تصبح 4 دوائر مع عدم دهن الوجه زبده ويتم تقطعيها ع شكل وره ووضع ودواير بدتخلها بنفس الطريقه وتقطعيها وهكذا وتركها هى والبريوش تختمر لمده ساعه وقبل دخول الفرن يتم دهنها بيضه ومعلقه زبده ورشه نسكافيه ورشه فانيليا وتقليبهم وندهن البريوش والفطيره جيدا وممكن حشو الفطيره او البريوش بالحلو او المالح وممكن رش اى شئ ع الوش ويتم ادخالها فرن ساخن درجه حراره 200 لحين تمام النضج
مدير مجلة فلفل شطه الشيف بوسى السيد


EmoticonEmoticon