كتب بوسى السيد
كفتة داوود باشا بجنين القمح والريحان
مقدمه من الشيف بوسى السيد
مدة التحضير 15 دقيقه
مدة الطهى 30 دقيقه
المكونات
نصف لحم مفروم
فنجان قهوه جنين القمح
ريحان فريش مفروم
كسبره خضرا مفرومه
ثوم بودره
قرفه
رشة سكر
ملح
فلفل
كركم
روز مارى
سماق
عصير طماطم
مكعبات بطاطس
الطريقه
يتبل اللحم بالبهارات المذكوره والريحان والكسبره المفرومين فرم ناعم جدا وجنين القمح وتخلط المكونات جيدا مع بعضها
تشكل الكفته على شكل كور وتشوح فى زيت زيتون الى ان تأخذ لون دهبى
تنشل الكفته من الصينيه ويوضع مكانها بصله متوسطه مفرومه وعود الروز مارى وفلفل اسود ويترك حتى يتشوح جدا وياخذ لون ذهبى
يوضع عصير الطماطم على البصل المشوح ويترك حتى يتسبك ثم يذود بالماء ويتبل بالملح والفلفل والكركم ورشة السكر والسماق وقلب
توضع مكعبات البطاطس فى الصلصه وتترك حتى تغلى وتبدء فى النضج
توضع الكفته مع البطاطس فى الصينيه وتترك حتى النضج الجيد
تقدم بجانب ارز بشعيريه
مدير مجله فلفل شطه الشيف بوسى السيد
كفتة داوود باشا بجنين القمح والريحان
مقدمه من الشيف بوسى السيد
مدة التحضير 15 دقيقه
مدة الطهى 30 دقيقه
المكونات
نصف لحم مفروم
فنجان قهوه جنين القمح
ريحان فريش مفروم
كسبره خضرا مفرومه
ثوم بودره
قرفه
رشة سكر
ملح
فلفل
كركم
روز مارى
سماق
عصير طماطم
مكعبات بطاطس
الطريقه
يتبل اللحم بالبهارات المذكوره والريحان والكسبره المفرومين فرم ناعم جدا وجنين القمح وتخلط المكونات جيدا مع بعضها
تشكل الكفته على شكل كور وتشوح فى زيت زيتون الى ان تأخذ لون دهبى
تنشل الكفته من الصينيه ويوضع مكانها بصله متوسطه مفرومه وعود الروز مارى وفلفل اسود ويترك حتى يتشوح جدا وياخذ لون ذهبى
يوضع عصير الطماطم على البصل المشوح ويترك حتى يتسبك ثم يذود بالماء ويتبل بالملح والفلفل والكركم ورشة السكر والسماق وقلب
توضع مكعبات البطاطس فى الصلصه وتترك حتى تغلى وتبدء فى النضج
توضع الكفته مع البطاطس فى الصينيه وتترك حتى النضج الجيد
تقدم بجانب ارز بشعيريه
مدير مجله فلفل شطه الشيف بوسى السيد
EmoticonEmoticon