الأربعاء، 3 مايو 2017

الفسيخ البيتى مقدم من الشيف مى على

الفسيخ 
مقدم من الشيف مى على
مدة التحضير حوالى نصف ساعة 
مدة التخليل 14 يوم
المكونات
سمك بورى
ملح وشطة
1/2 كوب زيت زرة
حوالى 10اكياس تخزين كبيرة 
 دوبار للتنشيف والربط
الطريقة
 بنقوم بغسل السمك و نخيط الدوبار فالديل ونرفع السمك فالشمس او امام شباك بمعنى مكان فى تهوية ونتركه طول اليوم حتى يجف تمام ويتصفى خالص من الماء ثم نقوم بحشو الخياشيم بالملح والشطة نحشيها كويس جدااااا ثم نقوم برص السمك خلف خﻻف ونرش عليه ملح وشطة بس قليل عشان مايتملحش اوى ونوزع الزيت عليه ونقوم بلف السمك فى كيس كبير او كلينج فيلم ونربط الرباط علي الكيس كويس بحيث نطلع كل الهوا منه ونقوم بلفه فى ميس داخل كيس حتى 10 اكياس واكثر واخر كيس نربط تانى برباط ونتركه فى مكان جاف لمدة اسبوعين فالصيف و3فالشتا وبالف هنا حاجة كده وهم 
 مدير المجلة شيف بوسي السيد


EmoticonEmoticon