الفسيخ
مقدم من الشيف مى على
مدة التحضير حوالى نصف ساعة
مدة التخليل 14 يوم
مقدم من الشيف مى على
مدة التحضير حوالى نصف ساعة
مدة التخليل 14 يوم
المكونات
سمك بورى
ملح وشطة
1/2 كوب زيت زرة
حوالى 10اكياس تخزين كبيرة
دوبار للتنشيف والربط
سمك بورى
ملح وشطة
1/2 كوب زيت زرة
حوالى 10اكياس تخزين كبيرة
دوبار للتنشيف والربط
الطريقة
بنقوم بغسل السمك و نخيط الدوبار فالديل ونرفع السمك فالشمس او امام شباك بمعنى مكان فى تهوية ونتركه طول اليوم حتى يجف تمام ويتصفى خالص من الماء ثم نقوم بحشو الخياشيم بالملح والشطة نحشيها كويس جدااااا ثم نقوم برص السمك خلف خﻻف ونرش عليه ملح وشطة بس قليل عشان مايتملحش اوى ونوزع الزيت عليه ونقوم بلف السمك فى كيس كبير او كلينج فيلم ونربط الرباط علي الكيس كويس بحيث نطلع كل الهوا منه ونقوم بلفه فى ميس داخل كيس حتى 10 اكياس واكثر واخر كيس نربط تانى برباط ونتركه فى مكان جاف لمدة اسبوعين فالصيف و3فالشتا وبالف هنا حاجة كده وهم
مدير المجلة شيف بوسي السيد
بنقوم بغسل السمك و نخيط الدوبار فالديل ونرفع السمك فالشمس او امام شباك بمعنى مكان فى تهوية ونتركه طول اليوم حتى يجف تمام ويتصفى خالص من الماء ثم نقوم بحشو الخياشيم بالملح والشطة نحشيها كويس جدااااا ثم نقوم برص السمك خلف خﻻف ونرش عليه ملح وشطة بس قليل عشان مايتملحش اوى ونوزع الزيت عليه ونقوم بلف السمك فى كيس كبير او كلينج فيلم ونربط الرباط علي الكيس كويس بحيث نطلع كل الهوا منه ونقوم بلفه فى ميس داخل كيس حتى 10 اكياس واكثر واخر كيس نربط تانى برباط ونتركه فى مكان جاف لمدة اسبوعين فالصيف و3فالشتا وبالف هنا حاجة كده وهم
مدير المجلة شيف بوسي السيد
EmoticonEmoticon