طعميه محشيه للسحور
تقدمه الشيف اماني دندش
مده التحضير يوم كامل نقع الفول
مده الطهي 15دقيقه
المكونات..
نصف كيلو فول مدشوش او مقشر ومنقوع فى الماء لمدة يوم كامل
ربطة كرات
ربطة بقدونس
بصلتين كبار
3فصوص ثوم كبار
البهارات ( بكنج بودر حبة شطه + حبة كسبره ناشفه ناعمه + ملح + كمون )
الطريقه:
1- يفرم الفول جيدا فى مفرمة اللحمه اليدويه او الاليه او فى الكبه
ثم يوضع جانباً
2- يفرم الكرات والبقدونس والبصل والثوم والشبت بالمفرمه او الكبه بعد تقطيعهم ليسهل فرمهم
3- يوضع الفول بعد فرمه مع الخضره المفرومه فى الكبه او المفرمه ويفرموا معا جيدا
حوالى اربع مرات فى المفرمه وفى الكبه حتى ان تنعم الطعميه
4- بعد ان فرمنا الطعميه حسب الرغبه فى ناس بتحبها ناعمه وفى ناس بتحبها خشنه فالموضوع حسب الرغبه
نضع عليها البهارات ونقلبهم جيداً باليد ثم تترك نصف ساعه لتاخذ المزاق
ثم نقطع بصله مع فص توم مع معلقه زيت في مقلاه علي النار حتي تصفر ننزل بالطماطم المقطعة وننزل بالتوابل ملح فلفل كمون كسبره ناشفه وننتظر حتي تتسبك ثم آخر شي البقدونس وننتظر الي أن تبرد وتحشي الطعمية بها وتقلي في زيت غزير
مدير مجله فلفل شطه الشيف بوسي السيد
تقدمه الشيف اماني دندش
مده التحضير يوم كامل نقع الفول
مده الطهي 15دقيقه
المكونات..
نصف كيلو فول مدشوش او مقشر ومنقوع فى الماء لمدة يوم كامل
ربطة كرات
ربطة بقدونس
بصلتين كبار
3فصوص ثوم كبار
البهارات ( بكنج بودر حبة شطه + حبة كسبره ناشفه ناعمه + ملح + كمون )
الطريقه:
1- يفرم الفول جيدا فى مفرمة اللحمه اليدويه او الاليه او فى الكبه
ثم يوضع جانباً
2- يفرم الكرات والبقدونس والبصل والثوم والشبت بالمفرمه او الكبه بعد تقطيعهم ليسهل فرمهم
3- يوضع الفول بعد فرمه مع الخضره المفرومه فى الكبه او المفرمه ويفرموا معا جيدا
حوالى اربع مرات فى المفرمه وفى الكبه حتى ان تنعم الطعميه
4- بعد ان فرمنا الطعميه حسب الرغبه فى ناس بتحبها ناعمه وفى ناس بتحبها خشنه فالموضوع حسب الرغبه
نضع عليها البهارات ونقلبهم جيداً باليد ثم تترك نصف ساعه لتاخذ المزاق
ثم نقطع بصله مع فص توم مع معلقه زيت في مقلاه علي النار حتي تصفر ننزل بالطماطم المقطعة وننزل بالتوابل ملح فلفل كمون كسبره ناشفه وننتظر حتي تتسبك ثم آخر شي البقدونس وننتظر الي أن تبرد وتحشي الطعمية بها وتقلي في زيت غزير
مدير مجله فلفل شطه الشيف بوسي السيد
EmoticonEmoticon