مكرونه بالبشاميل
مقدمه من هاله طارق
مدة التحضير 30 دقيقه
مدة الطهى 15 دقيقه
المقادير
كيس مكرونه قلم مسلوقه
ربع كيلو لحمه مفرومه
بصله مفرومه
2 طماطم مبشوره
ملح
فلفل اسود
البشاميل
3 ملاعق زبده او سمن
2 ملعقة دقيق
4 اكواب لبن او حسب الاحتياج
2 قطعه جبنه مثلثات
جبنه موتزيرلا حسب الاحتياج
ملعقه صغيره بقسماط مطحون
الطريقه
نقوم بعمل عصاج اللحم نضع البصل المبشور فى طاسه مع اى ماده دهنيه على النار ويشوح ثم نضع اللحمه المفرومه وتقلب وتترك حتى تماما النضج وتتبل بالملح والفلفل الاسود كما نقوم بوضع اى ماده دهنيه فى طاسه اخرى ونضع الطماطم المبشوره مع قليل من الماء وتتبل بالملح والفلفل الاسود ايضا وتهدئ عليها النار حتى يثقل قوامها وتسبك جيدا واخيرا نقوم بعمل البشاميل نضع زبده او سمن حسب الرغبه فى وعاء على النار ثم نضيف الدقيق ويقلب ونضيف اللبن مع التقليب بالمضرب اليدوى مع تهدئة النار وقبل ان يثقل قوامه نضيف قطعتين من الجبن المثلثات مع رشه من الجبنه الموتزيرلا وعندما يثقل قوامه نوعا ما نطفئ النار ونتبله بالملح والفلفل الاسود ثم نحضر المكرونه المسلوقه ونقلبها مع صلصه الطماطم الذى سبق اعدادها ونترك معلقه من الصلصه جانبا ونضع معلقه من البشاميل ونحضر صينيه ندهنها بالزبده ثم معلقه من البشاميل ونضع نضف المكرونه ثم اللحمه المعصجه وعليها رشه من الجبنه الموتزيرلا ثم باقى المكرونه وعليها البشاميل ورشه من البقسماط المطحون والجبنه الموتزيرلا ومعلقه الصلصه التى احتفظنا بها توزع على الوجه وتدخل الفرن حتى تتماسك ويحمر الوجه وتقدم بالف هنا
مقدمه من هاله طارق
مدة التحضير 30 دقيقه
مدة الطهى 15 دقيقه
المقادير
كيس مكرونه قلم مسلوقه
ربع كيلو لحمه مفرومه
بصله مفرومه
2 طماطم مبشوره
ملح
فلفل اسود
البشاميل
3 ملاعق زبده او سمن
2 ملعقة دقيق
4 اكواب لبن او حسب الاحتياج
2 قطعه جبنه مثلثات
جبنه موتزيرلا حسب الاحتياج
ملعقه صغيره بقسماط مطحون
الطريقه
نقوم بعمل عصاج اللحم نضع البصل المبشور فى طاسه مع اى ماده دهنيه على النار ويشوح ثم نضع اللحمه المفرومه وتقلب وتترك حتى تماما النضج وتتبل بالملح والفلفل الاسود كما نقوم بوضع اى ماده دهنيه فى طاسه اخرى ونضع الطماطم المبشوره مع قليل من الماء وتتبل بالملح والفلفل الاسود ايضا وتهدئ عليها النار حتى يثقل قوامها وتسبك جيدا واخيرا نقوم بعمل البشاميل نضع زبده او سمن حسب الرغبه فى وعاء على النار ثم نضيف الدقيق ويقلب ونضيف اللبن مع التقليب بالمضرب اليدوى مع تهدئة النار وقبل ان يثقل قوامه نضيف قطعتين من الجبن المثلثات مع رشه من الجبنه الموتزيرلا وعندما يثقل قوامه نوعا ما نطفئ النار ونتبله بالملح والفلفل الاسود ثم نحضر المكرونه المسلوقه ونقلبها مع صلصه الطماطم الذى سبق اعدادها ونترك معلقه من الصلصه جانبا ونضع معلقه من البشاميل ونحضر صينيه ندهنها بالزبده ثم معلقه من البشاميل ونضع نضف المكرونه ثم اللحمه المعصجه وعليها رشه من الجبنه الموتزيرلا ثم باقى المكرونه وعليها البشاميل ورشه من البقسماط المطحون والجبنه الموتزيرلا ومعلقه الصلصه التى احتفظنا بها توزع على الوجه وتدخل الفرن حتى تتماسك ويحمر الوجه وتقدم بالف هنا
EmoticonEmoticon