الأحد، 21 مايو 2017

فول قليبه للسحور مقدم من الشيف امانى دندش


فول قليبه للسحور
تقدمه الشيف أماني دندش
مده التحضير ..24ساعه لنقع الفول
مده الطهي ..90دقيقه
المكونات ..
نصف كيلو فول مدمس بلدي
جرزه مبشوره
طماطميه مبشوره
توم مفروم
كمون
شراءح ليمونه
ورق لوري
ملعقتين عدس مشغول
ملعقتين فول مدشوش مغسول
الطريقه ينقع الفول244ساعه في ماء ثم بعد يوم نرمي الماء ثم نضع الفول في القدره 
 ونضع كل المكونات عليه ثم نضع ماء مغلي ونتركه في القدر علي نار هاديه ولا نفتح عليه وبعد مرور 90دقيقه نفتح عليه بعد تمام النضج
 نحضر الكبه ونضع فيها كميه من الفول ونفرمها جيدا ثم نضع الفول في طبق التقديم ونضع الزيت والملح والكمون وزينته
 مدير مجله فلفل شطا الشيف بوسي السيد


EmoticonEmoticon