السبت، 27 مايو 2017

اوراك الدجاج بالمرته والبطاطس مقدمه من الشيف امانى دندش

اوراك بالمرته بالفرن مع بطاطس
تقدمه الشيف أماني دندش
مده التحضير 30دقيقه
مده الطهي 45دقيقه
المكونات..
اوراك دجاج
2بصله مبشوره ومتبله 
2بصله مقطعه شرائح 
نصف كيلو بطاطس مقطعه حلقات 
ملح فلفل كمون
قرفه قرنفل مطحون
كبابه صيني
ورق لوري
توم مفروم
نصف كيلو طماطم مبشوره
زيت
زبده
الطريقه..
نتبل اوراك الدجاج بملح وفلفل وقرفه قرنفل
 وكبابه صيني ثم نخلي مابين اللحم والجلد ونضع المرته ..والمرته عباره عن بصله مبشوره وطماطميه مبشوره ومتبلين بالبهارات مع زيت وعصره ليمونه ونصف معلقه توم مفروم ثم ننزل في مقلاه بالزيت ونعمل صدمه لاوراك الدجاج ونحمرها قليلا ثم نحضر صنيه نضع فيها شرائح البصل ثم فوقها حلقات البطاطس ونضع باقي التوم المفروم مع معلقه زبده ونرص الاوراك ثم نضع الطماطم المبشوره ونضع التوابل ونظبط الملح ثم ندخلها فرن مسبق تسخينه لكي تنضج وتقدم مع أرز ابيض
 مدير مجله فلفل شطا الشيف بوسي السيد


EmoticonEmoticon