فطائر بالقشطه الكدابه والفارمسيل
تقدمه الشيف أماني دندش
مده التحضير 10دقيقه
مده الطهي20دقيقه
المكونات..
نصف كيلو جلاش طازج
نصف كوب سكر بودره
نصف كوب سمنه بلدي
مكسرات حسب الرغبه
فارمسيل
شربات تقيل او عسل ابيض
طريقه القشطه الكدابه..
في وعاء نضع كيلو لبن مع نصف كوب سكر مع 4ملاعق نشأ وملعقه دقيق وملعقه سموليناوعلبه قشطه وفانيلا ونقلبهم جيدا
ونضع الوعاء علي النار حتي يتقل قوام القشطه الكدابه ...
الطريقه....
. تفرد ورقتين جلاش وتدهن بالسمنه وترش بالسكر البودره ونضع القشطه الكدابه ثم تطبق علي شكل مربع وهكذا حتي نفاذ الكميه ثم نحضر صنيه مدهونه نضع فيها فطيره الجلاش وندخلها فرن مسبق تسخينه وننتظر حتي تحمر عندما تخرج الفطائر من الفرن ونسقيها بالشربات ونزينها بالفول السوداني وفارمسيل وتقدم
مدير مجله فلفل شطه الشيف بوسي السيد
تقدمه الشيف أماني دندش
مده التحضير 10دقيقه
مده الطهي20دقيقه
المكونات..
نصف كيلو جلاش طازج
نصف كوب سكر بودره
نصف كوب سمنه بلدي
مكسرات حسب الرغبه
فارمسيل
شربات تقيل او عسل ابيض
طريقه القشطه الكدابه..
في وعاء نضع كيلو لبن مع نصف كوب سكر مع 4ملاعق نشأ وملعقه دقيق وملعقه سموليناوعلبه قشطه وفانيلا ونقلبهم جيدا
ونضع الوعاء علي النار حتي يتقل قوام القشطه الكدابه ...
الطريقه....
. تفرد ورقتين جلاش وتدهن بالسمنه وترش بالسكر البودره ونضع القشطه الكدابه ثم تطبق علي شكل مربع وهكذا حتي نفاذ الكميه ثم نحضر صنيه مدهونه نضع فيها فطيره الجلاش وندخلها فرن مسبق تسخينه وننتظر حتي تحمر عندما تخرج الفطائر من الفرن ونسقيها بالشربات ونزينها بالفول السوداني وفارمسيل وتقدم
مدير مجله فلفل شطه الشيف بوسي السيد
EmoticonEmoticon