كيك الروانى
مقدمه من اسماء عزازي
المقادير
5 بيضات
فانليا
بشر برتقالة ناعم
75 جرام سكر
100 جرام دقيق
25 جرام جوزهند
20 جرام دقيق بسبوسة
نصف كيس بيكنج بودر حوالى 9 جرام
20 جرام زبدة سايحة
الطريقة
فى العجان بتاعك هتحطى البيض مع السكر وتسيبيهم فى العجان حوالى 122 دقيقة لحد ما البيض يعلا يبقى عامل زى الكريمة نفصل العجان وننزل باليد كلا من الجوزهند ودقيق البسبوسة والبيكنج بودر والدقيق العادى والزبدة مع التقليب بهدوء ونكون مجهزيين صنية 22 سنتيمتر وتكون فيها ورقة زبدة او ورق المونيوم فويل وندخلها فرن على درجة 170 لمدة نصف ساعة لحد متستوى تطلع تسقى شربات خفيف بارد ونسبها تبرد ونمسح على وشها مربى مشمش وتاخد اما جوزهند او مكسرات
مدير مجلة فلفل شطه الشيف بوسى السيد
مقدمه من اسماء عزازي
المقادير
5 بيضات
فانليا
بشر برتقالة ناعم
75 جرام سكر
100 جرام دقيق
25 جرام جوزهند
20 جرام دقيق بسبوسة
نصف كيس بيكنج بودر حوالى 9 جرام
20 جرام زبدة سايحة
الطريقة
فى العجان بتاعك هتحطى البيض مع السكر وتسيبيهم فى العجان حوالى 122 دقيقة لحد ما البيض يعلا يبقى عامل زى الكريمة نفصل العجان وننزل باليد كلا من الجوزهند ودقيق البسبوسة والبيكنج بودر والدقيق العادى والزبدة مع التقليب بهدوء ونكون مجهزيين صنية 22 سنتيمتر وتكون فيها ورقة زبدة او ورق المونيوم فويل وندخلها فرن على درجة 170 لمدة نصف ساعة لحد متستوى تطلع تسقى شربات خفيف بارد ونسبها تبرد ونمسح على وشها مربى مشمش وتاخد اما جوزهند او مكسرات
مدير مجلة فلفل شطه الشيف بوسى السيد
EmoticonEmoticon