فاهيتا الدجاج
تقدمه الشيف أماني دندش
مده التحضير ساعتين او ليله كامله
مده الطهي.15دقيقه
المكونات..
تقدمه الشيف أماني دندش
مده التحضير ساعتين او ليله كامله
مده الطهي.15دقيقه
المكونات..
كيلو صدور دجاج مخلية من العظم و الجلد و مقطعة إلي شرائح طويلة و رفيعة .
كوب عصير برتقال .
1 كوب عصير ليمون .
4 ملاعق زيت
1 ملعقة كاتشب .
2 فص ثوم .
1 ملعقة صغيرة كمون .
1 ملعقة صغيرة بابريكا .
1 ملعقة صغيرة زعتر ناشف .
1 بصلة مقطعة إلي شرائح .
فلفل ملون مقطع إلي شرائح .
الطريقه
خلط مقادير النقع معاً في وعاء و ترك الفراخ فيها علي الأقل ساعتين أو من الليلة السابقة أفضل .
في مقلاة عميقة قومي بوضع القليل من الزيت النباتي مع بصلتين مفرومين مع 3 فصوص ثوم مع الفلفل المقطع إلي شرائح وضعها علي نار متوسطة و التقليب حتي يصبح البصل ذهبي اللون .
نضع الدجاج علي البصل معاً و التقليب .
إضافة البهارات مثل الملح و الفلفل الأسود و البابريكا و التقليب فترة صغيرة علي نار هادئة .
رفع الخليط من علي النار .
أصبحت فاهيتا الفراخ جاهزة تقديمها مع مكرونه بيضا وزينتها بصوص طماطم
مدير مجله فلفل شطه شيف بوسي السيد
كوب عصير برتقال .
1 كوب عصير ليمون .
4 ملاعق زيت
1 ملعقة كاتشب .
2 فص ثوم .
1 ملعقة صغيرة كمون .
1 ملعقة صغيرة بابريكا .
1 ملعقة صغيرة زعتر ناشف .
1 بصلة مقطعة إلي شرائح .
فلفل ملون مقطع إلي شرائح .
الطريقه
خلط مقادير النقع معاً في وعاء و ترك الفراخ فيها علي الأقل ساعتين أو من الليلة السابقة أفضل .
في مقلاة عميقة قومي بوضع القليل من الزيت النباتي مع بصلتين مفرومين مع 3 فصوص ثوم مع الفلفل المقطع إلي شرائح وضعها علي نار متوسطة و التقليب حتي يصبح البصل ذهبي اللون .
نضع الدجاج علي البصل معاً و التقليب .
إضافة البهارات مثل الملح و الفلفل الأسود و البابريكا و التقليب فترة صغيرة علي نار هادئة .
رفع الخليط من علي النار .
أصبحت فاهيتا الفراخ جاهزة تقديمها مع مكرونه بيضا وزينتها بصوص طماطم
مدير مجله فلفل شطه شيف بوسي السيد
EmoticonEmoticon