الأربعاء، 31 مايو 2017

فاهيتا الدجاج مقدمه الشيف أماني دندش


فاهيتا الدجاج
تقدمه الشيف أماني دندش 
مده التحضير ساعتين او ليله كامله
مده الطهي.15دقيقه
المكونات..
كيلو صدور دجاج مخلية من العظم و الجلد و مقطعة إلي شرائح طويلة و رفيعة .
كوب عصير برتقال .
1 كوب عصير ليمون .
4 ملاعق زيت 
1 ملعقة كاتشب .
2 فص ثوم .
1 ملعقة صغيرة كمون .
1 ملعقة صغيرة بابريكا .
1 ملعقة صغيرة زعتر ناشف .
1 بصلة مقطعة إلي شرائح .
فلفل ملون مقطع إلي شرائح .
الطريقه
 خلط مقادير النقع معاً في وعاء و ترك الفراخ فيها علي الأقل ساعتين أو من الليلة السابقة أفضل .
في مقلاة عميقة  قومي بوضع القليل من الزيت النباتي مع بصلتين مفرومين مع 3 فصوص ثوم مع الفلفل المقطع إلي شرائح وضعها علي نار متوسطة و التقليب حتي يصبح البصل ذهبي اللون .
نضع الدجاج علي البصل معاً و التقليب .
 إضافة البهارات مثل الملح و الفلفل الأسود و البابريكا و التقليب فترة صغيرة علي نار هادئة .
رفع الخليط من علي النار .
أصبحت فاهيتا الفراخ جاهزة تقديمها مع مكرونه بيضا وزينتها بصوص طماطم
 مدير مجله فلفل شطه شيف بوسي السيد


EmoticonEmoticon