الثلاثاء، 2 مايو 2017

سمك بصوص الخل والثوم مقدم من الشيف امانى دندش

سمك بصوص الخل والتوم والطماطم
تقدمه الشيف أماني دندش
مده التحضير..15دقيقه
مده الطهي20دقيقه
المكونات....
كيلو سمك ماكريل
ملح 
فلفل اسود
كمون
ببريكا
توابل سمك
توم مفروم
ليمون
خل
دقيق
معلقتين نشأ
ربع كوب ماء
زيت للقلي
طماطم مقطعه مكعبات
بقدونس
الطريقه....
 يغسل السمك جيدا تحت الماء الجاري ويتبل السمك بتوم المفروم مع التوابل وعصير الليمون ويترك نصف ساعه لكي يتبل جيدا
نحضر خلطه للسمك دقيق مع النشا مع التوابل والخل و الكركم وربع كوب الماء 
 ونضع مقلاه فيها زيت لكي يسخن في الوقت نضع السمك في خلطه الدقيق ونطلعه علي الزيت الساخن ونكمل بنفس الطريقه ويقلي السمك ثم نحضر مقلاه اخري نضع فيها معلقه
زيت وننزل بالتوم المفروم وننتظرحتي يصفر
ونضع الخل ثم الطماطم والبقدونس ودقيقه
ونحضر طبق التقديم نضع السمك المقلي
ثم نضع معلقه من الصوص علي كل قطعه سمك والف هنا
 مدير مطبخ مجله فلفل شطه الشيف بوسي السيد


EmoticonEmoticon