المندى ملك السفره خاصة فى عزومات رمضان
تعرفي على طريقته بتكات الشيف المتميزه مروه جمال
مده التحضير/١٠ دقائق
مده التتبيل /ليله كامله
مده الطهى/ ساعه وربع
المقادير
دجاجه وزنها كيلو وربع منظفه جيدا ومقطوعه بالطول من سلسله الظهر
خضار مكعبات(كوسه،بطاطس،جزر)
للتبيله
طماطم مبشورة
بصله مبشورة
ملح
فلفل
عصير ليمونه
للوصفه
٢ كوب أرز بسمتى منقوع ربع ساعه ومصفى
٤ كوب ماء مغلى
بودرة زعفران
لومى (ليمون مجفف)
ورق لورا
حبهان صحيح
قرنفل صحيح
عود قرفه
معلقه صغيره ثوم مفروم
بهارات
مكعب مرق
فلفل
ملح
بصله مبشورة
زيت
زبده او سمنه
الطريقه
تتبل الدجاج جيدا تحت الجلد ومن الخارج وتوضع فى الثلاجه ليله كامله
فى صنيه على النار نضع الزيت والزبده ثم البصل ومكعب المرق والثوم والحبهان والقرنفل واللومى وورق اللورا والقرفه والفلفل والبهارات
يتم تشويحهم مع البصل جيدا ثم نضع الارز والماء وبودرة الزعفران والملح ثم نضع طبقتين ورق فويل
نعمل فتحات بالسكين ثم نضع الخضار وعليه الفرخه ونضع طبقه فويل
تغلق جيدا وتدخل فرن ساخن على اول رف فى الفرن اول ربع ساعه على نار عاليه ثم نخفض النار لتمام النضج وبالهنا
مدير مجلة فلفل شطه الشيف بوسى السيد
تعرفي على طريقته بتكات الشيف المتميزه مروه جمال
مده التحضير/١٠ دقائق
مده التتبيل /ليله كامله
مده الطهى/ ساعه وربع
المقادير
دجاجه وزنها كيلو وربع منظفه جيدا ومقطوعه بالطول من سلسله الظهر
خضار مكعبات(كوسه،بطاطس،جزر)
للتبيله
طماطم مبشورة
بصله مبشورة
ملح
فلفل
عصير ليمونه
للوصفه
٢ كوب أرز بسمتى منقوع ربع ساعه ومصفى
٤ كوب ماء مغلى
بودرة زعفران
لومى (ليمون مجفف)
ورق لورا
حبهان صحيح
قرنفل صحيح
عود قرفه
معلقه صغيره ثوم مفروم
بهارات
مكعب مرق
فلفل
ملح
بصله مبشورة
زيت
زبده او سمنه
الطريقه
تتبل الدجاج جيدا تحت الجلد ومن الخارج وتوضع فى الثلاجه ليله كامله
فى صنيه على النار نضع الزيت والزبده ثم البصل ومكعب المرق والثوم والحبهان والقرنفل واللومى وورق اللورا والقرفه والفلفل والبهارات
يتم تشويحهم مع البصل جيدا ثم نضع الارز والماء وبودرة الزعفران والملح ثم نضع طبقتين ورق فويل
نعمل فتحات بالسكين ثم نضع الخضار وعليه الفرخه ونضع طبقه فويل
تغلق جيدا وتدخل فرن ساخن على اول رف فى الفرن اول ربع ساعه على نار عاليه ثم نخفض النار لتمام النضج وبالهنا
مدير مجلة فلفل شطه الشيف بوسى السيد
EmoticonEmoticon