جلاش بيتزا بالسجق واللحمة
مقدمة من الشيف / ندى العسال
مدة التحضير / 30 دقيقة
مدة الخبز / 35 دقيقة
المقادير :
. لفة جلاش
. سجق مقطع
. لحمة مفرومة معصجة .
. فلفل اخضر حامى ورومى
. بصل جوليان
. طماطم مكعبات
. معلقة صلصة كبيرة
. ثوم مفروم
. زيتون حلقات
. جبنة رومى مبشورة
. جبنة مودزاريلا
. سمنة بدرجة حرارة الغرفة لدهان الطبقات .
الطريقة :-
- هنجهز اللحمة المفرومة بالطريقة العادية ونعصجها مع البصل والتوابل وممكن الاستغناء عنها ونكتفى بحشو السجق او العكس نكتفى بعصاج اللحمة .
- نجهز خلطة السجق فيشوح فى معلقة زيت حتى يتغير لونه ثم يضاف له الثوم والبصل الجوليان ونقلبهم معا وبعدها نضيف الفلفل ونقلبهم جيدا حتى تذبل المكونات.
- تضاف معلقة الصلصة ومعها ربع كوب من الماء ونقلبهم حتى تتكاثف الصلصة ويتبخر ماؤها.
- وأخيرا تضاف باقى المكونات من الطماطم والزيتون والجبنة الرومى المبشورة ونقلبهم مرة واحدة ونطفى واذا احتاجت ملح نضع القليل لكن لاتحتاجى لأن الزيتون حادق والسجق بيكون متبل .
- نحضر صينية وتدهن بالسمنة جيدا من اسفل ومن الجوانب .
- نقسم الجلاش نصفين وناخذ اول جزء ونرتبه طبقات فوق بعض مع وضع سمنة بين كل ورقتين حتى ينتهى الجزء الاول من الجلاش .
- توزع حشوة السجق ومعها العصاج او بدونها وترش الجبنة المودزاريلا فوق الوش ونكمل عليها بباقى النصف التانى من الجلاش مع وضع السمنة بين كل ورقتين .
- نضع القليل من السمنة فوق سطح الجلاش ويقطع قبل دخوله الفرن باى شكل حسب الرغبة .
- نحضر كوب حليب وبيضة و نضربهم معا جيدا مع اضافة رشة من الملح والفلفل الاسود ونقوم بتوزيعه عالجلاش حتى يتشربه تماما .
- يدخل الفرن على حرارة 180 او 200 درجة فى الرف الاوسط حتى يحمر ويصبح لونه ذهبى . ويقدم،،،
وبالف هنا وشفا احلى جلاش واحلى طعم ...
مدير مجلة فلفل شطة الشيف بوسى السيد
مقدمة من الشيف / ندى العسال
مدة التحضير / 30 دقيقة
مدة الخبز / 35 دقيقة
المقادير :
. لفة جلاش
. سجق مقطع
. لحمة مفرومة معصجة .
. فلفل اخضر حامى ورومى
. بصل جوليان
. طماطم مكعبات
. معلقة صلصة كبيرة
. ثوم مفروم
. زيتون حلقات
. جبنة رومى مبشورة
. جبنة مودزاريلا
. سمنة بدرجة حرارة الغرفة لدهان الطبقات .
الطريقة :-
- هنجهز اللحمة المفرومة بالطريقة العادية ونعصجها مع البصل والتوابل وممكن الاستغناء عنها ونكتفى بحشو السجق او العكس نكتفى بعصاج اللحمة .
- نجهز خلطة السجق فيشوح فى معلقة زيت حتى يتغير لونه ثم يضاف له الثوم والبصل الجوليان ونقلبهم معا وبعدها نضيف الفلفل ونقلبهم جيدا حتى تذبل المكونات.
- تضاف معلقة الصلصة ومعها ربع كوب من الماء ونقلبهم حتى تتكاثف الصلصة ويتبخر ماؤها.
- وأخيرا تضاف باقى المكونات من الطماطم والزيتون والجبنة الرومى المبشورة ونقلبهم مرة واحدة ونطفى واذا احتاجت ملح نضع القليل لكن لاتحتاجى لأن الزيتون حادق والسجق بيكون متبل .
- نحضر صينية وتدهن بالسمنة جيدا من اسفل ومن الجوانب .
- نقسم الجلاش نصفين وناخذ اول جزء ونرتبه طبقات فوق بعض مع وضع سمنة بين كل ورقتين حتى ينتهى الجزء الاول من الجلاش .
- توزع حشوة السجق ومعها العصاج او بدونها وترش الجبنة المودزاريلا فوق الوش ونكمل عليها بباقى النصف التانى من الجلاش مع وضع السمنة بين كل ورقتين .
- نضع القليل من السمنة فوق سطح الجلاش ويقطع قبل دخوله الفرن باى شكل حسب الرغبة .
- نحضر كوب حليب وبيضة و نضربهم معا جيدا مع اضافة رشة من الملح والفلفل الاسود ونقوم بتوزيعه عالجلاش حتى يتشربه تماما .
- يدخل الفرن على حرارة 180 او 200 درجة فى الرف الاوسط حتى يحمر ويصبح لونه ذهبى . ويقدم،،،
وبالف هنا وشفا احلى جلاش واحلى طعم ...
مدير مجلة فلفل شطة الشيف بوسى السيد
EmoticonEmoticon