الاثنين، 29 مايو 2017

جلاش بالسجق واللحم مقدم من الشيف ندى العسال

جلاش بيتزا بالسجق واللحمة 
مقدمة من الشيف / ندى العسال
مدة التحضير / 30 دقيقة
مدة الخبز / 35 دقيقة 
المقادير :
. لفة جلاش 
. سجق مقطع 
. لحمة مفرومة معصجة .
. فلفل اخضر حامى ورومى 
. بصل جوليان 
. طماطم مكعبات 
. معلقة صلصة كبيرة 
. ثوم مفروم 
. زيتون حلقات 
. جبنة رومى مبشورة 
. جبنة مودزاريلا 
. سمنة بدرجة حرارة الغرفة لدهان الطبقات .
الطريقة :- 
 - هنجهز اللحمة المفرومة بالطريقة العادية ونعصجها مع البصل والتوابل وممكن الاستغناء عنها ونكتفى بحشو السجق او العكس نكتفى بعصاج اللحمة .
 - نجهز خلطة السجق فيشوح فى معلقة زيت حتى يتغير لونه ثم يضاف له الثوم والبصل الجوليان ونقلبهم معا وبعدها نضيف الفلفل ونقلبهم جيدا حتى تذبل المكونات.
- تضاف معلقة الصلصة ومعها ربع كوب من الماء ونقلبهم حتى تتكاثف الصلصة ويتبخر ماؤها.
 - وأخيرا تضاف باقى المكونات من الطماطم والزيتون والجبنة الرومى المبشورة ونقلبهم مرة واحدة ونطفى واذا احتاجت ملح نضع القليل لكن لاتحتاجى لأن الزيتون حادق والسجق بيكون متبل .
- نحضر صينية وتدهن بالسمنة جيدا من اسفل ومن الجوانب .
 - نقسم الجلاش نصفين وناخذ اول جزء ونرتبه طبقات فوق بعض مع وضع سمنة بين كل ورقتين حتى ينتهى الجزء الاول من الجلاش .
 - توزع حشوة السجق ومعها العصاج او بدونها وترش الجبنة المودزاريلا فوق الوش ونكمل عليها بباقى النصف التانى من الجلاش مع وضع السمنة بين كل ورقتين .
- نضع القليل من السمنة فوق سطح الجلاش ويقطع قبل دخوله الفرن باى شكل حسب الرغبة . 
 - نحضر كوب حليب وبيضة و نضربهم معا جيدا مع اضافة رشة من الملح والفلفل الاسود ونقوم بتوزيعه عالجلاش حتى يتشربه تماما .
- يدخل الفرن على حرارة 180 او 200 درجة فى الرف الاوسط حتى يحمر ويصبح لونه ذهبى . ويقدم،،،
وبالف هنا وشفا احلى جلاش واحلى طعم ... 
 مدير مجلة فلفل شطة الشيف بوسى السيد


EmoticonEmoticon