كاليمارى بحشو الباذنجان وفواكه البحر
مقدم من الشيف كريم جابر
مده التحضير ١٥ دقيقه
مده الطهى ٢٠٠ دقيقه
مده الطهى ٢٠٠ دقيقه
المكوناات :
الكاليمارى/ اصابع الكابوريا /بلح البحر/تونه
باذنجان المشوى
الفلفل الحلو
توابل السمك/ خل / ليمون/ الثوم
الريحان / كسبره خضراء/ بقدونس
الكاليمارى/ اصابع الكابوريا /بلح البحر/تونه
باذنجان المشوى
الفلفل الحلو
توابل السمك/ خل / ليمون/ الثوم
الريحان / كسبره خضراء/ بقدونس
((صوص الطماطم بالريحان))
١ك طماطم/ربطه ريحان/ جزر / ثوم/بصل ابيض
١لتر ماء/٢معلقة صلصة خام
نضيف كل المكوناات للمياه داخل الاناء ونتركها حتى الغليان وبعدها نقوم بضربها بواسطة هاند بلندر او خلاط
.الطريقه
11-نقوم بوضع اقماع الكاليمارى فى محلول بالخل والليمون ونتركها لبعض الوقت ثم نقوم بشطفها تحت مياه جارية.
١ك طماطم/ربطه ريحان/ جزر / ثوم/بصل ابيض
١لتر ماء/٢معلقة صلصة خام
نضيف كل المكوناات للمياه داخل الاناء ونتركها حتى الغليان وبعدها نقوم بضربها بواسطة هاند بلندر او خلاط
.الطريقه
11-نقوم بوضع اقماع الكاليمارى فى محلول بالخل والليمون ونتركها لبعض الوقت ثم نقوم بشطفها تحت مياه جارية.
2- نقوم بشوى البذنجان ثم نقوم باستخراج قلب البذنجان المشوى بواسطة معلقة طعام.ويتبل بالليمون والخل والثوم
3- نضيف الفلفل الحلو بعد تقطيعه وبلح البحر والتونة واصابع الكابوريا للبذنجان المتبل ونضيف كسبرة خضراء وبقدونس حسب الرغبه للخليط ونقوم بخلط كل المكونات مع بعضها.
4- نقوم بحشو الكاليمارى بالخلطة السابق ذكرها وندخلها الفرن لتسويتها رستو على درجة حرارة 180 لمدة ربع ساعة ع اﻻكثر
.5- نقوم بتقطيعها حلقات للتقديم مع الباستا الفتوتشينى بصوص الطماطم
.5- نقوم بتقطيعها حلقات للتقديم مع الباستا الفتوتشينى بصوص الطماطم
مدير مجلة فلفل شطه الشيف بوسى السيد
EmoticonEmoticon