الثلاثاء، 2 مايو 2017

كاليمارى بحشو الباذنجان وفواكه البحر مقدم من الشيف كريم جابر

 كاليمارى بحشو الباذنجان وفواكه البحر
مقدم من الشيف كريم جابر
مده التحضير ١٥ دقيقه 
مده الطهى ٢٠٠ دقيقه
المكوناات :
الكاليمارى/ اصابع الكابوريا /بلح البحر/تونه
باذنجان المشوى
الفلفل الحلو
توابل السمك/ خل / ليمون/ الثوم
 الريحان / كسبره خضراء/ بقدونس
((صوص الطماطم بالريحان))
١ك طماطم/ربطه ريحان/ جزر / ثوم/بصل ابيض
١لتر ماء/٢معلقة صلصة خام
 نضيف كل المكوناات للمياه داخل الاناء ونتركها حتى الغليان وبعدها نقوم بضربها بواسطة هاند بلندر او خلاط
.الطريقه
11-نقوم بوضع اقماع الكاليمارى فى محلول بالخل والليمون ونتركها لبعض الوقت ثم نقوم بشطفها تحت مياه جارية.
2- نقوم بشوى البذنجان ثم نقوم باستخراج قلب البذنجان المشوى بواسطة معلقة طعام.ويتبل بالليمون والخل والثوم
3- نضيف الفلفل الحلو بعد تقطيعه وبلح البحر والتونة واصابع الكابوريا للبذنجان المتبل ونضيف كسبرة خضراء وبقدونس حسب الرغبه للخليط ونقوم بخلط كل المكونات مع بعضها.
4- نقوم بحشو الكاليمارى بالخلطة السابق ذكرها وندخلها الفرن لتسويتها رستو على درجة حرارة 180 لمدة ربع ساعة ع اﻻكثر
.5- نقوم بتقطيعها حلقات للتقديم مع الباستا الفتوتشينى بصوص الطماطم
مدير مجلة فلفل شطه الشيف بوسى السيد


EmoticonEmoticon