الاثنين، 1 مايو 2017

تورتة الكريمة بجناش الشكولاتة مقدمة من الشيف مريم ابراهيم

بتدورى على تورتة سهلة تفرحى بيها اسرتك وتكون فى نفس الوقت مش مكلفة قوى اليكى الوصفة
تورتة الكريمة بجناش الشكولاتة 
مقدمة من مريم ابراهيم
مدة التحضير ٦٠ دقيقة 
مدة الطهى ٤٥ دقيقة
المقادير
٢كوب دقيق
١كوب سكر
١\٢كوب زيت
١معلقة خل
٣بيضات
١كوب زبادى
فانليا
بيكينج بودر
للحشو 

كريم شانتيه ومربى او اى نوع فوكة بتحبوها
للجناش

 ٢معلقة كريم شانتيه بودر ٢٠٠٠جرام شيكولاتة خام ملعقة صغيره عسل
الطريقة 
 فى الخلاط السكر والبيض والفانليا لغاية ميتضاعف حجمه ننزل بتلزيت والزبادى ونضرب تانى وننزل بيهم على الدقيق المنخول المضاف اليه البيكينج بودر ونقلبهم كويس واخيرا ننزل بمعلقة الخل صبيها فى صنية مدهونة سمنه ومبدرة بالدقيق ونسويها على ١٨٠ درجة حتى تمام النضج وفى اثناء السوى جهزى الكريمة اضربيها وحطيها فى التلاجة وجهزى الجناش بوضع الكريمة واللبن على النار ولما تسخن ضيفى الشيكولاتة بعد متبشريها ومعلقة العسل تديها لمعة حلوة واتركيها تبرد قومى بتقسيم الكيك طبقات بعد ميبرد تماما واسقيها بسيرب خفيف او اى نوع عصير عندك او لبن واحشيها بالكريمة والمربى والفواكه وجلسيها بالكريمة وحطيها فى التلاجة شويه تمسك نفسها ونزلى عليها بالجناش وزوقيها بوردات الشانتيه وكور الشيكولاتة او الكريز او اى شئ حسب زوقك وصحتين وهنا

مدير مجلة فلفل شطه الشيف بوسى السيد


EmoticonEmoticon