الاثنين، 3 أبريل 2017

البغاشه اللذيذه مقدمه من الشيف ناهد هشام

كتب بوسى السيد
 البغاشة 😍😍
 😍 مقدمة من شيف ناهد هشام 
مدة التحضير 25 دقيقة
 مدة الطهى 15 دقيقة 
المكونات
كوب دقيق
بيضه
فانيليا
1مكعب زبدة
ربع ملعقه بيكنج بودر
ربع كوب ماء
للوجه (شربات او سيرب+او سكر بودرة )
الطريقه
هنضيف كل المقادير على بعضهاونعجن لغاية ما تبقى عندنا عجينه مش بتلزق بعد ما يخلص عجن نشكلتها  4 كور مقاس بعض نتركهم
يرتاحو 1/22ساعه بالتلاجه بعد كده اخدت واحده فردتها بالنشابه ورشيت تحتها وفوقها دقيق وافردى على أد ما تقدرى
اهم حاجه فى البغاشه ان سمكها يبقى رقيق جدا الكوب دقيق يعمل 4كور كبار
بعد ما فردتها خالص لغاية ما خلصت ال 44 كوروبعدين حطيتهم فوق بعض بس نراعى ان احنا منكترش دقيق كتير واحنا بنفرد كور العجين
 علشان لما نحطهم على بعض ونفرد يلزقو فى بعض ثم نبدأ نفردهم وهما على بعض بالنشابه نفردتهم كويس اوى وسمكم يبقى رقيق جدابعد كده بالسكينه قطعيها سمبوكسات صغيرهاو مربعات
او ممكن تقطعيها بالشكل اللى تحبيه حمرى البغاشه فى زيت غزير
طبعا الزيت سخن فى الاول وبعد كده بتهدى النهار
 علشان متتحرقش بسرعه وافضلى قلبى فيها لغاية لونها ما بقى دهبى وجميل وهى مش بتاخد وقت كتير على النارحطيتهم كلهم فى طبق غويط وصبيى عليهم السيرب

مدير مجلة فلفل شطه الشيف بوسى السيد


EmoticonEmoticon