الأربعاء، 12 أبريل 2017

كبده بانيه بالرده مقدمه من الشيف ناهد هشام

كبدة بانيه بالرده
 مقدمة من ناهد هشام 
مدة التحضير30 دقيقة
 مدة الطهى 25 دقيقة 
المقادير: 
 نصف كيلو كبدة شرائح
3 فصوص ثوم
ملعقة صغيرة فلفل اسود
ملعقة صغيرة ملح
ملعقة صغيرة كمون
ثمرة فلفل رومى اخضر
قرن فلفل حامى
3 معالق كبيرة خل
ملعقة صغيرة عصير ليمون
ربع كوب ماء
ردة مع خلطة دقيق
الطريقة:
نضرب كل المكونات التتبيلة بدون ماء فى الخلاط لغاية مايبقوا عجينة
نضيف الماء ونضربهم تانى ونصبهم على الكبدة ونقلبها كويس ونتركها بالخلطة فى الثلاجة بضعة ساعات
نقلب فى طبق 3 معالق كبيرة ردة مع معلقة كبيرة دقيق ومعلقة صغيرة ملح وفلفل
نخرج شرائح الكبدة ونزيل منها الخليط باليد ثم نتبلها بخلطة الردة
 نحمر الكبدة فى زيت ساخن لغاية مايبقى لونها ذهبى

مدير مجلة فلفل شطه الشيف بوسى السيد


EmoticonEmoticon