الأربعاء، 26 أبريل 2017

حواوشى سبايسى مقدم من الشيف امل سعد

حوواشى اسبايسى
مقدم من الشيف أمل سعد
مده التحضير نصف ساعه 
مده الطهى ساعه الاربع
المقادير
نص كيلو لحمه مفرومه 
قطعتين برجر جاهز 
4 حبات بصل مفرومين
2فلفل اخضر حار متقطعين
2فلفل اخضر او أحمر حلو
3ملاعق بقدونس اخضر
2حبه طماطم مبشورين
ملح 
فلفل اسود
كمون 
بهار جووواش 
ملعقتين ليه خروف
ربع ملعقه صغيره بهار دار صينى ودى من تكاتى الطعم حكايه
عيش فينو نص سواه 
قطعه فحم 
ملعقه زيت 
للدهان الوجه 
ملعقتين دهن خروف سائح مع ملعقتين زيت دره وملعقه صغيره بهارحووواش
الطريقه
 فى بوله نخلط اللحمه مع البصل والفلفل الحار والفلفل الحلو وقطع الطماطم والبقدونس وملح والفلفل الاسود وبهار الحووواش والدار سينى وملعقتين دهن الخروف السايحه ونقلب جيدا حتى تمتزج المكونات ونكون فاتحين الارغفه ونحشيها باللحمه ونكون ومسخنين الجريل ونضع رغيف الخبز او اكثر من واحد مدهون بخليط دهن الخروف والزيت وملعقه البهار حتى يستوى نص سوى ثم يغطى باى غطاء ونهدى النار حتى يكتمل سواه وفى الاخره نشغل قطعه الفحم ونطفها بملعقه دهن اليه ونغطى عليها هتاكلى احلى سندوتش وبالف هنا
مدير مجلة فلفل شطه شيف بوسى السيد


EmoticonEmoticon