كتب بوسى السيد
السردين المملح
لشم النسيم كل سنة وانتم طيبين
لشم النسيم كل سنة وانتم طيبين
مقدمة /الشيف جيهان عبدالهادي
مدة التحضير 15دقيقة
فترة التمليح.من 7/10ايام
المقادير
مدة التحضير 15دقيقة
فترة التمليح.من 7/10ايام
المقادير
كيلو او 2 حسب الرغبة
كيس ملح خشن.
كيس ملح خشن.
كركم او كاري ملعقتين كبار...
شطة ملعقتين كبار
شطة ملعقتين كبار
نصف كوب زيت للوجه..
برطمان او علبة بغطا محكوم..وكيسين بلاستيك
الطريقة
يغسل السردين ويوضع في مصفي يتصفي
وبعدين يتنشف من الخياشيم بمناديل ورق قماشة نظيفة..تخلط المكونات ويتدحرج فيها .ويحشي من الخياشيم او النخشوش..يوضع رشة الاول في البرطمان ويرص طبقة وبترش خلطة الملح
وهكذا.لما تخلص الكمية..يرش الزيت علي الوش
يربط ويحكم الكيس كويس ويطلع الهوا منه ويغطي البطرمان..وكل يومين يقلب علي جنب مرة شمال مرة يمين مرة علي وشه عشان الميا
بتنزل منه تختلط مع كل الكمية وبعد 7/10 يوم
يفتح عليه وكل مايقعد يبقي زي الزبدة..
ملحوظة
لو عملنا كمية كبيرة واستوي نطلع منه بمعلقة او شوكة..ويحفظ في التلاجة زي ماهو علي الرف
يعيش لو مدة سنة ..لما نطلع منة نشطفه ويحك بسكينة وينضف من البطن ونشيل الشوكة ونفتحه ويرص علي شكل وردة يوضع عليه عصير ليمون وخل وزيت .مع شوية بصل وعيش بلدي ياسلام
وشفشق مايا مع عصير ليمون
برطمان او علبة بغطا محكوم..وكيسين بلاستيك
الطريقة
يغسل السردين ويوضع في مصفي يتصفي
وبعدين يتنشف من الخياشيم بمناديل ورق قماشة نظيفة..تخلط المكونات ويتدحرج فيها .ويحشي من الخياشيم او النخشوش..يوضع رشة الاول في البرطمان ويرص طبقة وبترش خلطة الملح
وهكذا.لما تخلص الكمية..يرش الزيت علي الوش
يربط ويحكم الكيس كويس ويطلع الهوا منه ويغطي البطرمان..وكل يومين يقلب علي جنب مرة شمال مرة يمين مرة علي وشه عشان الميا
بتنزل منه تختلط مع كل الكمية وبعد 7/10 يوم
يفتح عليه وكل مايقعد يبقي زي الزبدة..
ملحوظة
لو عملنا كمية كبيرة واستوي نطلع منه بمعلقة او شوكة..ويحفظ في التلاجة زي ماهو علي الرف
يعيش لو مدة سنة ..لما نطلع منة نشطفه ويحك بسكينة وينضف من البطن ونشيل الشوكة ونفتحه ويرص علي شكل وردة يوضع عليه عصير ليمون وخل وزيت .مع شوية بصل وعيش بلدي ياسلام
وشفشق مايا مع عصير ليمون
مدير مجلة فلفل شطه الشيف بوسى السيد
EmoticonEmoticon