الاثنين، 3 أبريل 2017

البريوش مقدم من الشيف ماهيتاب عادل

كتب بوسى السيد
 البريوش:
مقدم من شيف ماهيتاب عادل
مده التحضير: ساعه ونص
مده الطهى : ثلث ساعه
المكونات
كيلو دقيق منخول
7 بيضات
3/4 كوب زيت
3/4 سمنه
4ملاعق طعام لبن بودره
2 ملعقه طعام سكر+ كيس خميره+ ربع كوب لبن دافىء
4 ملاعق طعام سكر 
ملعقه طعام بشر برتقال
حليب دافىء للعجن
ملعقه صغيره كيك شيف
ملعقتين شاى ممسوحه ملح
الحشو: ممكن تحشو سكر مع فاكهه مجففه
للوجه: ملعقتين طعام سكر+ كوب ماء+ ملعقتين زيت
 الطريقه: نضع ملعقتين الطعام السكر + الخميره+ كوب حليب دافىء ومغطى لمده ربع ساعه لتاكد من جوده الخميره
ينخل الدقيق اولا ثم نضيف المقادير الجافه وتنخل للمره الثانيه
ونضع بشر البرتقال والسمنه والزيت ونعجن حتى تتغلف الدقيق بالسمن والزيت ثم نضع الملح و4ملاع السكر 
يضاف البيض والخل ونعجن ثم نضيف الخميره ونكمل عجن وفى حاله الحاجه لسوائل نضيفحليب دافىء ونعجن الى ان تتكون عجينه لينه
ثم تغطى وتترك تتخمر لمده ساعه
 بعد ساعه نضع رشه دقيق ونفرد العجينه على الجانبين وممكن تحشو بالسكر والفاكهه المسكره وتلف رول وتقطع وتضع فى صنيه مدهونه زيت وتدهن الوش وتترك مغطاه تخمر لمده ربع ساعه وتدخل على فرن مسبق التدخين على 200 وفى حاله وجود مروحه تعمل المروحه او نضع صنيه بها ماء مغلى وخل وليمون فى الارضيه القرن مسبق التسيخن بثلث ساعه حتى تاخد لون دهبى وتطلع نبخها بالماء وتترك مغطاه مده ربع ساعه ثم تعبىء او تقدم فى حاله انها ظلت اكثر من يوم يفضل نضعها فى اكياس على الفريزر وتخرج قبل الحاجه بساعه
 وممكن تشكل بشكل الضفائر او اى شكل نريده او كاشكال الشوريك
مدير مجله فلفل شطه: شيف بوسى السيد


EmoticonEmoticon