كتب بوسى السيد
جاتو شاتو الفراولة
بطريقة الشيف ندى العسال
مدة التحضير : 10 دقائق
مدة الطهى : 40 دقيقة
المقادير :-
. 1 كوب ماء
. 3 ملاعق كبار لبن بودرة
( وممكن استبدال الماء واللبن البودر بكوب لبن حليب )
. باكو جيلى فراولة
. 3/4 كوب سكر
. 3/4 كوب زيت
. 3 بيض
. 2 باكو فانيليا
. 1كوب وربع دقيق
. كيس بيكنج بودر
. رشة ملح
. فراولة قطع حسب الرغبة
بطريقة الشيف ندى العسال
مدة التحضير : 10 دقائق
مدة الطهى : 40 دقيقة
المقادير :-
. 1 كوب ماء
. 3 ملاعق كبار لبن بودرة
( وممكن استبدال الماء واللبن البودر بكوب لبن حليب )
. باكو جيلى فراولة
. 3/4 كوب سكر
. 3/4 كوب زيت
. 3 بيض
. 2 باكو فانيليا
. 1كوب وربع دقيق
. كيس بيكنج بودر
. رشة ملح
. فراولة قطع حسب الرغبة
الطريقة :-
- فى الخلاط نضرب الماء واللبن البودرة والسكر والجيلى وننزل عليهم بالزيت على هيئة خيط رفيع حتى يتكاثف قوامه
- فى الخلاط نضرب الماء واللبن البودرة والسكر والجيلى وننزل عليهم بالزيت على هيئة خيط رفيع حتى يتكاثف قوامه
نأخذ منه كوب جانبا ليستخدم كصوص فيما بعد ويوضع فى الثلاجة لحين استخدامه.
- نضيف أيضا عالخليط الموجود فى الخلاط البيض والفانيليا وقطع الفراولة ويضرب جيدا لمدة 5 دقائق .
- فى بولة يخلط الدقيق مع البيكنج بودر والملح ويصب عليهم اللى فى الخلاط ويقلب بهدوء بسباتيولا او ملعقة خشب فى اتجاه واحد .
- تدهن صنية مقاس 26 بشوية زيت ويصب فيها خليط الكيك
- نضيف أيضا عالخليط الموجود فى الخلاط البيض والفانيليا وقطع الفراولة ويضرب جيدا لمدة 5 دقائق .
- فى بولة يخلط الدقيق مع البيكنج بودر والملح ويصب عليهم اللى فى الخلاط ويقلب بهدوء بسباتيولا او ملعقة خشب فى اتجاه واحد .
- تدهن صنية مقاس 26 بشوية زيت ويصب فيها خليط الكيك
تدخل الفرن على حرارة 180 لمدة 40 دقيقة ونختبرها . ونطفى ثم تترك قليلا فى الفرن
-عندما تبرد الكيكة تقطع ويصب عليها خليط صوص الجيلى الفراولة ويقدم
-عندما تبرد الكيكة تقطع ويصب عليها خليط صوص الجيلى الفراولة ويقدم
التزيين حسب الرغبة ممكن كريم شانتييه او فراولة صحيحة او شيكولاتة بيضاء سايحة مذابه😉.
وتقدم
⭐ملحوظة : ممكن اضافة نقطتين لون طعام احمر لو عاوزين الصوص يبقى احمر داكن مثل لون الفراولة
ممكنايضا نبدل كوب الماء واللبن البودر بكوب لبن لكنولكنها اخف بالماء
مدير مجلة فلفل شطة شيف بوسى السيد
EmoticonEmoticon