الأربعاء، 26 أبريل 2017

الممبار بخلطه مميزه مقدم من الشيف ناهد هشام

الممبار
 مقدم من ناهد هشام 
مدة التحضير20 دقيقة 
مدة الطهى30 دقيقة 
المقادير 
كيلو ممبار 
نصف كيلو أرز 
كيلو طماطم 
3 بصله كبيره 
خضره شبت وبقدونس 
2 ملعقة زيت
ملح 
فلفل 
ملعقة صلصه 
ليمونه

ملعقة دقيق
 ملعقة خل 
طريقة التحضير 
 اولا ينضف الممبار ويغسل جيدا ثم يوضع ربع ساعه في الخل والدقيق والليمون وبعد ذلك يغسل بالماء ويتم الحشو 
 تقطع الطماطم مكعبات صغيره جدا والبصل والخضره 

يضاف الزيت والملح والفلفل والصلصه
يقلب جيدا ويتم الحشو بعد تقطيع الممبار حسب الحجم المطلوب 
 وتتم التسويه فى إناء به ماء مغلي وبصله وواحدة طماطم وملح وفلفل ويترك حتى النضج

 يقلي بالزيت الغزير ويقدم بألف هنا
مدير مجلة فلفل شطه الشيف بوسى السيد


EmoticonEmoticon