بوريك بالجبنة البيضاء
مقدمة من ناهد هشام مدة التحضير30 دقيقة
مدة الطهى25 دقيقة
المقادير
2كوب دقيق منخول
معلقتين سمنة سايحة او بدرجة حرارة الغرفة
معلقة صغيرة خميرة فورية
معلقة صغيرة سكر
نص معلقة صغيرة ملح
ذرة فلفل اسمر
بيضتين
ربع كوب لبن دافى
سمسم او حبة البركة(اختيارى)
الحشوة
جبنة رومى وزيتون - جبنة بيضا بالزعتر والزيت
الطريقة
هنضرب البيض ونشيل منة حبة صغيرين خالص عشان ندهن بيهم وش البوريك هنحط الدقيق
والخميرة والسكر والملح والسمنة فى طبق ونقلب كويس وبعدين نضيف البيض وحبة
البركة والفلفل الاسود ونقلب هننزل عليهم باللبن شوية بشوية ونعجن لحد
ماتبقى العجينة طرية ومبتلزقش هنغطيها ونحطها تخمر فى مكان دافى لمدة ساعة
هنهرس الجبنة ونحط عليها شوية زعتر وزيت ونقلبها هنقطع العجينة كور صغيرة
خاااالص وناخد كل كورة نفردها ونحشيها حتة جبنة بيضا ونقفلها كدة زى
القطايف ونضغط على الاطراف كويس جددا بالشوكة ونرصهم فى صينية مدهونة زيت
بسيط ونغطى عليهم ونسيبهم يخمروا نص ساعة كمان وندهن وشهم بيض ونرش عليهم
شوية حبة البركة وندخلهم الفرن السخن على 2000 درجة لمدة ربع ساعة
مدير مجلة فلفل شطه الشيف بوسى السيد
مقدمة من ناهد هشام مدة التحضير30 دقيقة
مدة الطهى25 دقيقة
المقادير
2كوب دقيق منخول
معلقتين سمنة سايحة او بدرجة حرارة الغرفة
معلقة صغيرة خميرة فورية
معلقة صغيرة سكر
نص معلقة صغيرة ملح
ذرة فلفل اسمر
بيضتين
ربع كوب لبن دافى
سمسم او حبة البركة(اختيارى)
الحشوة
جبنة رومى وزيتون - جبنة بيضا بالزعتر والزيت
الطريقة
هنضرب البيض ونشيل منة حبة صغيرين خالص عشان ندهن بيهم وش البوريك هنحط الدقيق
والخميرة والسكر والملح والسمنة فى طبق ونقلب كويس وبعدين نضيف البيض وحبة
البركة والفلفل الاسود ونقلب هننزل عليهم باللبن شوية بشوية ونعجن لحد
ماتبقى العجينة طرية ومبتلزقش هنغطيها ونحطها تخمر فى مكان دافى لمدة ساعة
هنهرس الجبنة ونحط عليها شوية زعتر وزيت ونقلبها هنقطع العجينة كور صغيرة
خاااالص وناخد كل كورة نفردها ونحشيها حتة جبنة بيضا ونقفلها كدة زى
القطايف ونضغط على الاطراف كويس جددا بالشوكة ونرصهم فى صينية مدهونة زيت
بسيط ونغطى عليهم ونسيبهم يخمروا نص ساعة كمان وندهن وشهم بيض ونرش عليهم
شوية حبة البركة وندخلهم الفرن السخن على 2000 درجة لمدة ربع ساعة
مدير مجلة فلفل شطه الشيف بوسى السيد
EmoticonEmoticon