كتب بوسى السيد
السينابون
مقدمه من الشيف ماهيتاب عادل
مده التحضير: ساعه ونصف
مده الطهى : ثلت الى نصف ساعه حسب الفرن
مقدمه من الشيف ماهيتاب عادل
مده التحضير: ساعه ونصف
مده الطهى : ثلت الى نصف ساعه حسب الفرن
مقادير العجينه:
5 كوب دقيق منخول
نصف كوب زيت
ملعقه طعام خل
ملعقه صغيره بتاعه الشاى محسن خبز
ظرف كريم شانتيه
5 كوب دقيق منخول
نصف كوب زيت
ملعقه طعام خل
ملعقه صغيره بتاعه الشاى محسن خبز
ظرف كريم شانتيه
2 ملعقه كبار سكر
2 ملعقه كبار خميره فوريه
2 بيض كبيره
كيس قانليا
كيس قانليا
ملعقه كبيره خميره او كيس خميره فوريه
رشه ملح
رشه ملح
ماء للعجن
الطريقه:
الطريقه:
ينخل الدقيق ثم يوضع باقى المقادير الجافه وهى النيدو والمحسن والكريم شانتيه وثم تقلب المقادير وتنخل للمره الثانيه
فى صحن خارجى يوضع ملعقتين طعام سكر والخميره ونصف كوب ماء دافىء وتقلب وتغطى ثم تترك ربع ساعه
وبعد نخل المقادير لتانى مره ننزل بالبيض والخل والزيت والفانليا ثم مقادير الخميره وتصفى عليها
ثم توضع الخميره وااستكمل العجن ثم يضاف رشه الملح ثم تغطى وتترك حتى تتخمر ساعه
يسخن الفرن على 200
الحشو
نصف كوب زبده او سمن ونصف كوب سكر وملعقتين طعام كبار قرفه وملعقه طعام كبيره كاكاو واضربهم كلهم بالمضرب الكهربائى
نحضر العجينه ونضع بعض الدقيق من الاسفل بغرد على شكل مستطيل من الجانبين وتقطع الزيادات حتى نحصل على شكل المستطيل مظبوط واحضر الحشو وافرده عليها باملعقه وتلف على شكل رول
فى صحن خارجى يوضع ملعقتين طعام سكر والخميره ونصف كوب ماء دافىء وتقلب وتغطى ثم تترك ربع ساعه
وبعد نخل المقادير لتانى مره ننزل بالبيض والخل والزيت والفانليا ثم مقادير الخميره وتصفى عليها
ثم توضع الخميره وااستكمل العجن ثم يضاف رشه الملح ثم تغطى وتترك حتى تتخمر ساعه
يسخن الفرن على 200
الحشو
نصف كوب زبده او سمن ونصف كوب سكر وملعقتين طعام كبار قرفه وملعقه طعام كبيره كاكاو واضربهم كلهم بالمضرب الكهربائى
نحضر العجينه ونضع بعض الدقيق من الاسفل بغرد على شكل مستطيل من الجانبين وتقطع الزيادات حتى نحصل على شكل المستطيل مظبوط واحضر الحشو وافرده عليها باملعقه وتلف على شكل رول
تقطع ويحضر صينيه ندهونه زيت
ولتسهيل التقطيع اما ان نقسمها بالسكينه او عن طريق استخدام خيط مع ترك مسافه 2 سم بين الواحده تلو الاخرى
توضع فى الصنيه وتغط وتترك تخمرمره ثانيه ويدهن الوجه والجوانب بالزبده ويوضع فى الفرن المسبق التسخين لمده تلت ساعه او الى ان ماتاخد لون دهبى فاتح
اولا صوص الجبنه
2 ظرف شانتيه
وعلبه لبن مكثف
و4 قطع جبنه كيرى
و2 ملعقه كبار لبن نيدو و2 ملعقه كبيره قشطه وملعقتين كبار كريمه لبانى وكيس قانليا ورشه ملح
ملعقه صغيره بيكنج بودر و ملعقتين سكر كبار
بوضع الكريم شانيه والجبنه واللبن البودره والفشطه والكريمه اللبانى ورشه البيكنج بودر ثما ربع كوب لبن مكثف وتضرب الى ان تكون الخلطه تقيله
صوص الكراميل
كوب سكر
وربع كوب ماءيوضع على النار على نار هادئه واكون ضربه نصف كوب لبن وملعقه كبيره نشا وربع ملعقه صغيره بيكينج صودا او كربوناتو وملعقتين كريم شانتيه و2 جبنه كيرى ورشه ملح وملعقتين زبده
لصوص الشيكولاته
ولتسهيل التقطيع اما ان نقسمها بالسكينه او عن طريق استخدام خيط مع ترك مسافه 2 سم بين الواحده تلو الاخرى
توضع فى الصنيه وتغط وتترك تخمرمره ثانيه ويدهن الوجه والجوانب بالزبده ويوضع فى الفرن المسبق التسخين لمده تلت ساعه او الى ان ماتاخد لون دهبى فاتح
اولا صوص الجبنه
2 ظرف شانتيه
وعلبه لبن مكثف
و4 قطع جبنه كيرى
و2 ملعقه كبار لبن نيدو و2 ملعقه كبيره قشطه وملعقتين كبار كريمه لبانى وكيس قانليا ورشه ملح
ملعقه صغيره بيكنج بودر و ملعقتين سكر كبار
بوضع الكريم شانيه والجبنه واللبن البودره والفشطه والكريمه اللبانى ورشه البيكنج بودر ثما ربع كوب لبن مكثف وتضرب الى ان تكون الخلطه تقيله
صوص الكراميل
كوب سكر
وربع كوب ماءيوضع على النار على نار هادئه واكون ضربه نصف كوب لبن وملعقه كبيره نشا وربع ملعقه صغيره بيكينج صودا او كربوناتو وملعقتين كريم شانتيه و2 جبنه كيرى ورشه ملح وملعقتين زبده
لصوص الشيكولاته
بشر كوب شيكولاته تترك جانبا ثم يوضع نصف كوب لبن وملعقتين طعام عسل ابيض كبار وملعقه كريمه شانتيه وملعقه كبيره نشا
و4 ملاعق سكر كبار ورشه ملح ونقطه زيت
تذوب على النارحتى تغلى وتتقلتوضع على لكوب شيكولاته المبشوره وتقلب الى ان تدوب
الصوصاتتوضع بارده
مديرهمجلة فلفل شطه شيف بوسى السيد
و4 ملاعق سكر كبار ورشه ملح ونقطه زيت
تذوب على النارحتى تغلى وتتقلتوضع على لكوب شيكولاته المبشوره وتقلب الى ان تدوب
الصوصاتتوضع بارده
مديرهمجلة فلفل شطه شيف بوسى السيد
EmoticonEmoticon