اوراك الدجاج بالبطاطس والبصل بطعم الشوى
مقدمة من شيف ندى العسال
مدة التحضير : 15 دقيقة
مدة الطهى : 45 دقيقة
المقادير :
عدد 4 أو خمس وراك دجاج
- 2 بصلة كبيرة جوليان
- 2 حبة بطاطس صوابع سميكة
- 1 ونص كوب ماية
- ملح وفلفل ورشة كارى
- 2 فص ثوم مفروم
- رشة جوزة الطيب وقرفة
مقدمة من شيف ندى العسال
مدة التحضير : 15 دقيقة
مدة الطهى : 45 دقيقة
المقادير :
عدد 4 أو خمس وراك دجاج
- 2 بصلة كبيرة جوليان
- 2 حبة بطاطس صوابع سميكة
- 1 ونص كوب ماية
- ملح وفلفل ورشة كارى
- 2 فص ثوم مفروم
- رشة جوزة الطيب وقرفة
الطريقة :
- ينظف الدجاج جيدا بالملح والخل والدقيق ويترك بالجلد
- يتبل بالملح والفلفل من الجهتين ويشوح فى صينية الفرن فوق الوبتاجاز من الجهتين مع قطعة زبدة حتى يأخذ اللون الدهبى الحلو
- يضاف البصل المقطع شرايح والبطاطس والماء فوق الاوراك ونتبل باقى الخليط كله بالملح والفلفل والكارى والقرفة وجوزة الطيب
- يترك عالنار فوق البوتاجاز حتى يغلى غلوة واحدة ونطفى عليه
- تغلف الصينية بورق الالومنيوم وتدخل الفرن على حرارة 190 درجة لمدة نصف ساعة
- يزال ورق الالومنيوم ونفتح الشواية عليها لمدة ربع ساعة حتى تتشرب الماء قليلا
- ونحضر فحماية ونشعلها وتوضع فى الصينية ونغطى عليها لمدة ربع ساعة قبل التقديم حتى تتشرب نكهة الفحم .
وتقدم بالهنا والشفا ................
ممكن تقدم مع الأرز الأبيض أو المكرونة بالوايت صوص او الخبز
مدير مجلة فلفل شطة شيف بوسى السيد
- ينظف الدجاج جيدا بالملح والخل والدقيق ويترك بالجلد
- يتبل بالملح والفلفل من الجهتين ويشوح فى صينية الفرن فوق الوبتاجاز من الجهتين مع قطعة زبدة حتى يأخذ اللون الدهبى الحلو
- يضاف البصل المقطع شرايح والبطاطس والماء فوق الاوراك ونتبل باقى الخليط كله بالملح والفلفل والكارى والقرفة وجوزة الطيب
- يترك عالنار فوق البوتاجاز حتى يغلى غلوة واحدة ونطفى عليه
- تغلف الصينية بورق الالومنيوم وتدخل الفرن على حرارة 190 درجة لمدة نصف ساعة
- يزال ورق الالومنيوم ونفتح الشواية عليها لمدة ربع ساعة حتى تتشرب الماء قليلا
- ونحضر فحماية ونشعلها وتوضع فى الصينية ونغطى عليها لمدة ربع ساعة قبل التقديم حتى تتشرب نكهة الفحم .
وتقدم بالهنا والشفا ................
ممكن تقدم مع الأرز الأبيض أو المكرونة بالوايت صوص او الخبز
مدير مجلة فلفل شطة شيف بوسى السيد
EmoticonEmoticon