الثلاثاء، 11 أبريل 2017

اوراك الدجاج بطريقه لذيذه جدا مقدمه من الشيف ندى العسال

اوراك الدجاج بالبطاطس والبصل بطعم الشوى 
مقدمة من شيف ندى العسال
مدة التحضير : 15 دقيقة
مدة الطهى : 45 دقيقة
المقادير :
عدد 4 أو خمس وراك دجاج 
- 2 بصلة كبيرة جوليان 
- 2 حبة بطاطس صوابع سميكة 
- 1 ونص كوب ماية 
- ملح وفلفل ورشة كارى 
- 2 فص ثوم مفروم 
 - رشة جوزة الطيب وقرفة
الطريقة :
- ينظف الدجاج جيدا بالملح والخل والدقيق ويترك بالجلد 
 - يتبل بالملح والفلفل من الجهتين ويشوح فى صينية الفرن فوق الوبتاجاز من الجهتين مع قطعة زبدة حتى يأخذ اللون الدهبى الحلو
 - يضاف البصل المقطع شرايح والبطاطس والماء فوق الاوراك ونتبل باقى الخليط كله بالملح والفلفل والكارى والقرفة وجوزة الطيب 
- يترك عالنار فوق البوتاجاز حتى يغلى غلوة واحدة ونطفى عليه 
- تغلف الصينية بورق الالومنيوم وتدخل الفرن على حرارة 190 درجة لمدة نصف ساعة 
- يزال ورق الالومنيوم ونفتح الشواية عليها لمدة ربع ساعة حتى تتشرب الماء قليلا 
 - ونحضر فحماية ونشعلها وتوضع فى الصينية ونغطى عليها لمدة ربع ساعة قبل التقديم حتى تتشرب نكهة الفحم .
وتقدم بالهنا والشفا ................
ممكن تقدم مع الأرز الأبيض أو المكرونة بالوايت صوص او الخبز
 مدير مجلة فلفل شطة شيف بوسى السيد


EmoticonEmoticon