الدوناتس حلو وحادق بنفس العجين
مقدمة من/شيف جيهان عبدالهادي
مدة التحضير والتخمير60 دقيقة
مدة الطهي.45دقيقة
المقادير
3/4 كيلو دقيق /ملعقة صغيرة خميرة
2ملاعق لبن بودر / 3 سكر /رشة ملخ
ربع كوب زيت..وملعقة زبدة /كوب وربع ماء للعجن
الطريقة
ينخل الدقيق في ايناء غويط.. ويضاف الملح
يوضع اللبن البودر عليه
ويوضع السكر مع الخميرة بشوية ماء دافي حتي تتفاعل وتفور..تضاف علي الدقيق والزيت والزبدة
وتعجن مع اضافة الماء شوية بشوية .لما تتماسك.وتصبح عجينة طرية نوعا ما
تتغطي وتترك تختمر في مكان دافي لما حجمها يتضاعف...يرش دقيق وتفرد علي الرخامة بالمردانة
سمك سم ..وتقطع دواير لو ماعندكيش قطاعة
استعملي كوب..ومن النص بغطا زجاجة اخرميها
اما النوع الحادق.يترك دايرة مسدودة للحشو
جبنة كريمي .او جناش شكولاتة
بعد التقطيع.يخمر تاني لو ماخمرش وقت التقطيع
حضري طاسة بزيت غذير .يسخن ونهدي النار عليه
ونضيف الدوناتس مع التقليب بسرعة لانه مش بيستحمل.يوضع علي مناشف مطبخ
عمل الصوصات للوجه
جناش شكولاتة..غامقة..نص كوب كاكاو خام
كوب سكر بودر..ملعقة زبدة .او زيت.نص كوب ماء
وممكن اضافة ملعقتين شكولاتة مبشورة
يدوبوا علي البارد ويرفعوا علي النار.لما يتجانسوا
يترك يبرد في الثلاجة ويزين به الدوناتس
وصوص ابيض
مقدار جبنة كريمي مع كوب لبن بودر ومقدار من السيرب او الشربات.ويقلبوا بمضرب يدوي ويذين به
ولو الوان شكولاتة بيضة مع كريمة لباني عل حمام بخار وتتقسم ويضاف لها الوان صحية .جيل
الوجه يزين ..فارمسيلا الوان.او بني..او مكسرات
سوداني..شكولاتة شيبس الوان.حسب المتاح
وممكن سكر بودر
مدير مجلة فلفل شطه الشيف بوسى السيد
مقدمة من/شيف جيهان عبدالهادي
مدة التحضير والتخمير60 دقيقة
مدة الطهي.45دقيقة
المقادير
3/4 كيلو دقيق /ملعقة صغيرة خميرة
2ملاعق لبن بودر / 3 سكر /رشة ملخ
ربع كوب زيت..وملعقة زبدة /كوب وربع ماء للعجن
الطريقة
ينخل الدقيق في ايناء غويط.. ويضاف الملح
يوضع اللبن البودر عليه
ويوضع السكر مع الخميرة بشوية ماء دافي حتي تتفاعل وتفور..تضاف علي الدقيق والزيت والزبدة
وتعجن مع اضافة الماء شوية بشوية .لما تتماسك.وتصبح عجينة طرية نوعا ما
تتغطي وتترك تختمر في مكان دافي لما حجمها يتضاعف...يرش دقيق وتفرد علي الرخامة بالمردانة
سمك سم ..وتقطع دواير لو ماعندكيش قطاعة
استعملي كوب..ومن النص بغطا زجاجة اخرميها
اما النوع الحادق.يترك دايرة مسدودة للحشو
جبنة كريمي .او جناش شكولاتة
بعد التقطيع.يخمر تاني لو ماخمرش وقت التقطيع
حضري طاسة بزيت غذير .يسخن ونهدي النار عليه
ونضيف الدوناتس مع التقليب بسرعة لانه مش بيستحمل.يوضع علي مناشف مطبخ
عمل الصوصات للوجه
جناش شكولاتة..غامقة..نص كوب كاكاو خام
كوب سكر بودر..ملعقة زبدة .او زيت.نص كوب ماء
وممكن اضافة ملعقتين شكولاتة مبشورة
يدوبوا علي البارد ويرفعوا علي النار.لما يتجانسوا
يترك يبرد في الثلاجة ويزين به الدوناتس
وصوص ابيض
مقدار جبنة كريمي مع كوب لبن بودر ومقدار من السيرب او الشربات.ويقلبوا بمضرب يدوي ويذين به
ولو الوان شكولاتة بيضة مع كريمة لباني عل حمام بخار وتتقسم ويضاف لها الوان صحية .جيل
الوجه يزين ..فارمسيلا الوان.او بني..او مكسرات
سوداني..شكولاتة شيبس الوان.حسب المتاح
وممكن سكر بودر
مدير مجلة فلفل شطه الشيف بوسى السيد
EmoticonEmoticon