الخميس، 6 أبريل 2017

الكريب الحلو والحادق مقدم من الشيف جيهان عبد الهادى

كتب بوسى السيد
 الكريب حلو وحادق
مدة التخضير 10دقايق
مدة الطهي20دقيقة
مقدمة /من شيف جيهان عبدالهادي
المقادير
كوب ماء 

كوب حليب
عدد2بيض 

ذرة ملح للصنف الحادق واي نوع بهار مفضل او الوان صحية
2كوب دقيق..حسب القوام 
النوع الحلو..نفس المقادير بديل الملح..فانيلا
وممكن اضافة م ك كاكاو.
الطريقة 
في الخلاط كل المكونات السائلة
ثم يضاف الدقيق شوية شوية حتي يصبح القوام سميك وسائل

يحضر طاسة تيفال وتدهن بالزيت وتمسح بمنديل 
يصب كبشة .او بدورق الخلاط مع التحكم
 في الكمية في منتصف الطاسة ويتوزع علي الجوانب وترجع الطاسة علي النار 

 الحروف تترفع من حواف الطاسة تتقلب باسبتيولة علي الجانب الاخر ثواني وهكذا حتي ننتهي من الكمية 
الحشو 
اي نوع للحادق لحمة معصجة..او سوسيس
مع انواع الجبن..او بسطرمة وفلفل الوان وزيتون
 وجبنة موتزيريلا.وشيدر ..او قطعدجاج ناضجه علي النار...وصوص بشاميل..مع كاتشب

يدهن الكريب صوص وكاتشب وملعقة بشاميل
توضع الحشوة والجبنة وتتلف رول .وترص في صنية.وعليه رشة  بشاميل وجبنة مبشورة.
.نوع اخر في الصنية 6طبقات حشو بين كل طبقة مع صوص البشاميل وجبنة مبشورة اي نوع
ويضاف للوجة بشاميل وجبنة وتدخل الفرن.تاخد لو جرتان 
حشوات الحلو
اي نوع فواكه او صوص شكولاتة ..او صوص فراولة
كريم باستيري ..او كريمة شانتيه..
.مع شوكلاتة مبشورة ..وصوص شكولاتة للوجه

مدير مجلة فلفل شطه الشيف بوسى السيد


EmoticonEmoticon