الثلاثاء، 11 أبريل 2017

فتة الشاورما مقدمه من الشيف مريم ابراهيم

فتة الشورما
مقدمة من مريم ابراهيم
مدة التحضير ٣٠ دقيقة
مدة الطهى ٣٠ دقيقة 
المكونات
نصف كيلو صدور بانية مقطع مكعبات
٢كوب رز بسمتى
٢كوب زبادى
ملح وفلفل وبهارات توم بودر وبصل بودر وقرفة وقرنفل وكارى وكركم
٣رغيف شامى مقطع مكعبات
فلفل وبقدونس 
بصلة مبشورة
سمنه وزيت
ملعقة صلصة و معلقة طحينة
الطريقة
تتبل الدجاجه بملح وفلفل وبهارات وتوم وبصل بودر وقرفة وزبادى 

تشوح البصلة مع ملعقة السمنة ولما تصفر انزلى عليها بالفراخ المتبلة وكوب ماء ولما تغلى وطى عليهاولما تستوى اطفى عليها وحطى معلقة الطحينة والبقدونس ومعلقة الصلصه والفل الحار حسب الرغبة وولعى فحمة فى قشرة بصل وغطى عليها اغللى مايه للرز ومعلقتين زيت وكارى وكركم وقرنفل ولما تغلى المايه نزلى الرز ووطى النار ملحوظة لو هتعملى كباية رز هتضيفى كوبيتين مايه وفى اثناء الرز وهو بيستوى حمرى العيش فى شوية زيت صغيرين 
طريقة التقديم
 رصى العيش فى طبق التقديم وانزلى عليه بشويه من الصوص الى فى الفراخوحطى الز فوق العيش وبعدين الفراخ فوق الوش وشوية صوص وتقدم مع تومية وصحتين وهنا

مدير مجلة فلفل شطه الشيف بوسى السيد


EmoticonEmoticon