فتة الشورما
مقدمة من مريم ابراهيم
مدة التحضير ٣٠ دقيقة
مدة الطهى ٣٠ دقيقة
المكونات
نصف كيلو صدور بانية مقطع مكعبات
٢كوب رز بسمتى
٢كوب زبادى
ملح وفلفل وبهارات توم بودر وبصل بودر وقرفة وقرنفل وكارى وكركم
٣رغيف شامى مقطع مكعبات
فلفل وبقدونس
بصلة مبشورة
سمنه وزيت
ملعقة صلصة و معلقة طحينة
الطريقة
تتبل الدجاجه بملح وفلفل وبهارات وتوم وبصل بودر وقرفة وزبادى
تشوح البصلة مع ملعقة السمنة ولما تصفر انزلى عليها بالفراخ المتبلة وكوب ماء ولما تغلى وطى عليهاولما تستوى اطفى عليها وحطى معلقة الطحينة والبقدونس ومعلقة الصلصه والفل الحار حسب الرغبة وولعى فحمة فى قشرة بصل وغطى عليها اغللى مايه للرز ومعلقتين زيت وكارى وكركم وقرنفل ولما تغلى المايه نزلى الرز ووطى النار ملحوظة لو هتعملى كباية رز هتضيفى كوبيتين مايه وفى اثناء الرز وهو بيستوى حمرى العيش فى شوية زيت صغيرين
طريقة التقديم
رصى العيش فى طبق التقديم وانزلى عليه بشويه من الصوص الى فى الفراخوحطى الز فوق العيش وبعدين الفراخ فوق الوش وشوية صوص وتقدم مع تومية وصحتين وهنا
مدير مجلة فلفل شطه الشيف بوسى السيد
مقدمة من مريم ابراهيم
مدة التحضير ٣٠ دقيقة
مدة الطهى ٣٠ دقيقة
المكونات
نصف كيلو صدور بانية مقطع مكعبات
٢كوب رز بسمتى
٢كوب زبادى
ملح وفلفل وبهارات توم بودر وبصل بودر وقرفة وقرنفل وكارى وكركم
٣رغيف شامى مقطع مكعبات
فلفل وبقدونس
بصلة مبشورة
سمنه وزيت
ملعقة صلصة و معلقة طحينة
الطريقة
تتبل الدجاجه بملح وفلفل وبهارات وتوم وبصل بودر وقرفة وزبادى
تشوح البصلة مع ملعقة السمنة ولما تصفر انزلى عليها بالفراخ المتبلة وكوب ماء ولما تغلى وطى عليهاولما تستوى اطفى عليها وحطى معلقة الطحينة والبقدونس ومعلقة الصلصه والفل الحار حسب الرغبة وولعى فحمة فى قشرة بصل وغطى عليها اغللى مايه للرز ومعلقتين زيت وكارى وكركم وقرنفل ولما تغلى المايه نزلى الرز ووطى النار ملحوظة لو هتعملى كباية رز هتضيفى كوبيتين مايه وفى اثناء الرز وهو بيستوى حمرى العيش فى شوية زيت صغيرين
طريقة التقديم
رصى العيش فى طبق التقديم وانزلى عليه بشويه من الصوص الى فى الفراخوحطى الز فوق العيش وبعدين الفراخ فوق الوش وشوية صوص وتقدم مع تومية وصحتين وهنا
مدير مجلة فلفل شطه الشيف بوسى السيد
EmoticonEmoticon