الاثنين، 24 أبريل 2017

المولتن كيك مقدم من الشيف اسماء العزازى

مولتن_كيك
مقدمة من اسماء عزازي
مدة التجهيز ١٠
مدة الطهي ٩
المقادير
125 ج زبدة
125 ج شيكوﻻته
3 عدد بيض
50 ج سكر بودر
50 ج دقيق
2 ج فانليا
طريقة المولتن كيك
يتم اذابة الزبدة والشيكوﻻته علي علي النار ثم اضافتهم مع بعض ويقلبوا جيدا
ثم نقوم بخلط البيض والسكروالفانليا في بولة بمضرب  سلك وخلطهم جيدا ثم بعد ان تهدئ حرارة الشيكولاته والزبدة نضيفهم علي البيض المضروب ونخلطهم كلهم بمضرب سلك ثم يضاف اليهم الدقيق اخر شئ
ويتم تقليبهم جيدا حتي يختلط الدقيق بالمقدار...
 ثم نحضر فورم فخار او فورم المونيوم او تيفال او فورم سليكون..وندهنهم بالزبده او اي ماده دهنيه ثم نقوم بتبطنهم بالكاكاو البودر ...
ثم بعد ذلك نقوم بوضع خليط المولتن في الفوم ثلاث ارباع الفورمة 
ونكون مجهزين الفرن وتشغيله قبلها بربع ساعه علي درجة حرارة 190
لمده من 9 الي 11 دقيقة... 
ثم بعد تسويتها نقوم بتقطيع المولتن ونشوف الصوص نازل منها تبقي النتيجه ناجحه...
ثم التزيين حسب الرغبه  سكر بودرة.وبالف هنا

مدير مجلة فلفل شطه الشيف بوسى السيد


EmoticonEmoticon