السبت، 8 أبريل 2017

تشيكن سويت ان ساور مقدم من شيف رباب على

تشكن سويت اند ساور 
مقدمه من الشيف رباب على
مده التحضير 10دقايق
مده الطهى 15دقيقه
المكونات 
نصف كيلو صدور دجاج مقطع مكعبات
1بصله مبشوره
1بصله مقطعه مكعبات 
2فلفل الوان مقطع مكعبات 
2شريحه كمبوت اناناس مقطع مكعبات 
ملح وفلفل ليمونه
الصوص 
نصف كوب عصير اناناس
3ملاعق ك كاتشب
2معلقه ك صويا صوص
2ملعقه ك خل
1ملعقه ك سكر
1ملعقه ك نشا
1ملعقه زبده 
2ملعقه زيت
الطريقه
ينتبل الدجاج بالبصله المبشوره والملح والفلفل والليمونه ثم تترك فى الثلاجه لحين تحضير باقى المكونات 
يقطع البصل والفلفل والاناناس ونحضر الصوص يوضع فى مج عصير الاناناس وعليه الكاتشاب والصويا والخل والسكر والنشا

يذود باقى المج بالماء ويقلب جيدا ثم نحضرالدجاج توضع فى الاول فى دقيق وتقلب
ثم تحمرفى الزيتالى ان تأخذ لون ذهبى ثم تنشل من الزيت توضع على ورق مطبخ
فى طاسه نضع الزبده والزيت ونقلب البصل المكعبات الى ان يدبل 
ننزل بالفلفل ونقلب ونضع الاناناس ونقلبهم مع بعض وننزل بالصوص عليهم والدجاج
اذا لاحظنا الصوص تقيليذود بقليل من الماءوعند الغليان نطفىء  النار وتقدم
اقتراحات التقديم 
ممكن مع ارز ابيض او مكرونه او نودلز 
مدير مجلة فلفل شطه الشيف بوسى السيد



EmoticonEmoticon