المسقعة البلدي
مقدمة من-ناهد هشام
مدة التحضير 25 دقيقة
مدة الطهى 30 دقيقة
المقادير:
كيلو باذنجان رومي
2 كوب صلصة طماطم
ملعقة صغيرة ثوم مفروم
3 ثمرة فلفل رومي مقطّع صغير
2 بطاطس مقطع 2 ملعقة كبيرة زيت
2 بصلة مفرومة
ملح وفلفل
الطريقة:
1- شوّحي البصل في الزيت لغاية ما لونه يصفرّ، وبعد كده ضيفي عليه الفلفل الرومي، وقلّبيهم مع بعض شوية.
2- واستمري في التقليب لغاية ، وبعدين ضيفي عليها الملح والفلفل والبهارات، على نار هادية لغاية ما تستوي.
3- قطّعي الباذنجان شرائح، ورشي عليه شوية ملح وسيبيه شوية، وبعد كده حمّريه في زيت غزير.
4- رصّي نصف كمية الباذنجان في قالب أو صينية وبعدين ضيفي باقي كمية الباذنجان.
5- شوّحي الثوم مع ملعقة زبدة أو زيت في حلة على النار لغاية ما يبقى لونه دهبي، وبعد كده ضيفي عليه صلصة الطماطم وسيبيها تتسبّك على نار هادية، وتبّليها بالملح والفلفل،
ثم توضع الصلصة على الباذنجان، فى الاخر البطاطس ودخّلي الصينية في الفرن على درجة حرارة متوسطة لمدة 30 دقيقة
مدير مجلة فلفل شطه الشيف بوسى السيد
مقدمة من-ناهد هشام
مدة التحضير 25 دقيقة
مدة الطهى 30 دقيقة
المقادير:
كيلو باذنجان رومي
2 كوب صلصة طماطم
ملعقة صغيرة ثوم مفروم
3 ثمرة فلفل رومي مقطّع صغير
2 بطاطس مقطع 2 ملعقة كبيرة زيت
2 بصلة مفرومة
ملح وفلفل
الطريقة:
1- شوّحي البصل في الزيت لغاية ما لونه يصفرّ، وبعد كده ضيفي عليه الفلفل الرومي، وقلّبيهم مع بعض شوية.
2- واستمري في التقليب لغاية ، وبعدين ضيفي عليها الملح والفلفل والبهارات، على نار هادية لغاية ما تستوي.
3- قطّعي الباذنجان شرائح، ورشي عليه شوية ملح وسيبيه شوية، وبعد كده حمّريه في زيت غزير.
4- رصّي نصف كمية الباذنجان في قالب أو صينية وبعدين ضيفي باقي كمية الباذنجان.
5- شوّحي الثوم مع ملعقة زبدة أو زيت في حلة على النار لغاية ما يبقى لونه دهبي، وبعد كده ضيفي عليه صلصة الطماطم وسيبيها تتسبّك على نار هادية، وتبّليها بالملح والفلفل،
ثم توضع الصلصة على الباذنجان، فى الاخر البطاطس ودخّلي الصينية في الفرن على درجة حرارة متوسطة لمدة 30 دقيقة
مدير مجلة فلفل شطه الشيف بوسى السيد
EmoticonEmoticon