فطيرة السينابون
مقدم من اسماء عزازي
مدة التجهيز ٣٠
مدة الطهي ١٢
المقادير
350جم دقيق
60جم زبده
1بيضه
60جم سكر
2جم ملح
10جم خميره
60مللي حليب دافي
2جم فانيلا
الحشو
سكر برون
قرفة ومكسرات
وكاكا
وزبدة
مقدم من اسماء عزازي
مدة التجهيز ٣٠
مدة الطهي ١٢
المقادير
350جم دقيق
60جم زبده
1بيضه
60جم سكر
2جم ملح
10جم خميره
60مللي حليب دافي
2جم فانيلا
الحشو
سكر برون
قرفة ومكسرات
وكاكا
وزبدة
التزتين
صوص لبن محلي مكثف وجبنة كيري
الطريقة،
يخلط اللبن الدافئ مع الخميره والسكر. جيدا حتي تتفاعل الخميره
نخلط الدقيق مع الزبده وننزل عليهم السوائل والفانيلا والبيضة وتعجن كلها جيدا وتترك بالمطبخ مغطاة ترتاح ساعه بالك طب ونضعها بالتلاجه ساعه اخري
نخرجها بعد ذلك تفردها مباشره علي شكل مربع ونفرد عليه السكر والقرفة والكسرات وتلف رول وتقطع متساوين وتوضع بإلصاج وتترك تخمر وتخبز
نخرجها وهي ساخنة تسقي فورا بصوص تقدم وبالف هنا
صوص لبن محلي مكثف وجبنة كيري
الطريقة،
يخلط اللبن الدافئ مع الخميره والسكر. جيدا حتي تتفاعل الخميره
نخلط الدقيق مع الزبده وننزل عليهم السوائل والفانيلا والبيضة وتعجن كلها جيدا وتترك بالمطبخ مغطاة ترتاح ساعه بالك طب ونضعها بالتلاجه ساعه اخري
نخرجها بعد ذلك تفردها مباشره علي شكل مربع ونفرد عليه السكر والقرفة والكسرات وتلف رول وتقطع متساوين وتوضع بإلصاج وتترك تخمر وتخبز
نخرجها وهي ساخنة تسقي فورا بصوص تقدم وبالف هنا
مدير مجلة فلفل شطه الشيف بوسى السيد
EmoticonEmoticon