الاثنين، 5 سبتمبر 2016

طاجن لحمه الرأس بالبطاطس مقدم من الشيف شيماء حسن

كتب بوسى السيد
 طاجن لحمه الرأس بالبطاطس
مقدم من شيماء حسن 
مدة التحضير :10 دقائق 
مده الطهى :ساعتان
المقادير:
1 كيلو لحمه رأس متنظفه ومغسول جيداً 
بصله 
ورق لورا
حبهان
مستكه
ملعقه كبيرة سمنه
ماء للسلق
ملح
فلفل
بطاطس مقطعه حلقات 
للصلصه:
2 كوب عصير طماطم 
3 فص ثوم مفروم 
بصله مقطعة مكعبات صغيره 
ملح
فلفل
بابريكا
ملعقه كبيرة سمنه 
الطريقه
نضع قدر به ماء يغلي ثم نضيف البصل واللورا والحبهان والمستكه ثم نضيف اللحمه ونتركها حتى تنضج ثلاث ارباع سوا
في مقلاه نضع ملعقه سمنه ونشوح البصل حتى يذبل نضع الثوم ثم نضيف البطاطس تتشوح قليلاً ثم نضيف الصلصه ونتبلها ملح وفلفل وبابريكا ونتركها تغلى 10 دقائق 
في طاجن نضع اللحم مع البطاطس ونضيف ربع كوب من المرقه وندخلها الفرن حتى تمام النضج 
مدير مجله فلفل شطه شيف بوسي السيد


EmoticonEmoticon