الاثنين، 19 سبتمبر 2016

محشى الكرنب او الملفوف مقدم من الشيف

كتب بوسى السيد
محشي كرنب او الملفوف 
مقدمه من  الشيف  مروة سعيد 
مده التحضير : ٩٠ دقيقه 
مده الطهي : ٤٥ دقيقه 
المكونات : 
كرنب للمحشي

 ارز مصري 
طماطم 
 ٢ حبة بصل 
٢ربطة خضره 
ملح
 فلفل 
كمون
 بهارات محشي 
شطه حسب الرغبه 
الطريقه : 
نقوم بوضع حله علي النار بها ماء يغلي وبها رشة كمون ننزل بها ورقات الكرنب لكي تتسلق حوالي ٧ دقايق اهم شىء  الورق لا يكون مهري ويخرج الورق في مصفاه علي ماء بارد 

يقطع الورق ويرص فوق بعضه لكي يسهل عملية الحشو بسهوله 
ثم بعد ذلك نجهز الخلطه ببشر البصل ووضعه في حله بها زيت وسمنه ويتشوح ننزل عليه بعصير الطماطم والتوابل لكي يتسبك ونطفيء 
وننزل عليه الخضرا والارز المغسول ومصفي سابقا 
يقلب ثم نقوم بحشو الورق واحده واحده ونرص في قاع الحله عروق الكرنب وفوقها اصابع الكرنب داير ميدور ومابين كل كام سطر نرش معلقة زيت 
 نضرب حبة طماطم واحده مع الشوربه الدسمه في الخلاط وننزل علي الكرنب 
نغطيه بحيث يكون اخر صف ظاهر خفيف تحت الشوربه ونضع طبق صفير فوقه ونضغط ونغطي بغطاء الحله ونهدىء  النارحتى ينضج
مدير مجلة فلفل شطه شيف بوسى السيد


EmoticonEmoticon