الخميس، 8 سبتمبر 2016

التندورى الهندى بتتبيله بسيطه ومميزه مقدم من الشيف هبه عادل

كتب بوسى السيد
 التندورى 
التندورى من احلى الاكلات الهنديه ذو المذاق الشهى والرائحه الذكيه 
مقدم من الشيف هبة عادل
مدة التحضير: 10 دقائق
مدة الطهى: ساعة
المقادير:
دجاجة مقطعة ومغسولة
ملعقة كبيرة صلصة
2 ملعقة كبيرة زبادى
ملح وفلفل اسود
ملعقة صغيرة كارى
عصير نصف ليمونة
فص ثوم مفروم
ملعقة صغيرة جنزبيل بودرة
بهارات التندورى الجرام ماسالا (عبارة عن كمون وكسبرة ناشفة وبابريكا وقرفة وقرنفل)
ملعقة كبيرة زيت
الطريقة:
نفتح فتحات بالسكين فى الدجاج
نخلط كل المكونات على بعض ونضع الدجاج فيها ونقلبها كويس ونضعها على الاقل ساعتين بالتلاجة حتى تتشرب التتبيلة ثم تدخل الفرن حتى السواء 
نحضر فحمة مشتعلة ونضعها على قطعة فويل فى منتصف الصينية التى بها الدجاج وننزل عليها بنقطة زيت ونغطى الصينية
مدير مجله فلفل شطةالشيف بوسي السيد


EmoticonEmoticon