كتب بوسى السيد
تورتة التفاح
مقدمة من الشيف أمل سليمان
مده التحضير 15 دقيقه
مده الطهي 10 دقائق
المكونات
الحشو
3 تفاح مقشرين ومبشورين
ملعقه سكر
ملعقه قرفه
ظرف فانيليا
نصف كوب جوز مفروم ناعم
العجينه
250 جرام زبده لينه
2 بيض بدرجه حراره الغرفه
ظرف بكنج بودر
نصف كوب زيت
نصف كوب حليب
نصف كوب سكر
4 كوب دقيق او حسب الكميه
الطريقه
توضع مكونات الحشو علي النار وتقلب مدة 10 دقايق حتى تجف السوائل
العجينة
نقوم بضرب الزبده مع البيض والفانيليا
يضاف الزيت والحليب والسكر والبكنج بودر
نبدأ بأضافه الدقيق وتعجن باليد جيدآ
وتشكل
ترص ع ورق زبده وتدخل الفرن المسخن مسبقا علي درجه حرارة 200
من 10: 12 دقيقة
بعد خروجها من الفرن يرش علي الوجه سكر بودرة
وترص بطبق التقديم
مدير مجله فلفل شطه الشيف بوسي السيد
تورتة التفاح
مقدمة من الشيف أمل سليمان
مده التحضير 15 دقيقه
مده الطهي 10 دقائق
المكونات
الحشو
3 تفاح مقشرين ومبشورين
ملعقه سكر
ملعقه قرفه
ظرف فانيليا
نصف كوب جوز مفروم ناعم
العجينه
250 جرام زبده لينه
2 بيض بدرجه حراره الغرفه
ظرف بكنج بودر
نصف كوب زيت
نصف كوب حليب
نصف كوب سكر
4 كوب دقيق او حسب الكميه
الطريقه
توضع مكونات الحشو علي النار وتقلب مدة 10 دقايق حتى تجف السوائل
العجينة
نقوم بضرب الزبده مع البيض والفانيليا
يضاف الزيت والحليب والسكر والبكنج بودر
نبدأ بأضافه الدقيق وتعجن باليد جيدآ
وتشكل
ترص ع ورق زبده وتدخل الفرن المسخن مسبقا علي درجه حرارة 200
من 10: 12 دقيقة
بعد خروجها من الفرن يرش علي الوجه سكر بودرة
وترص بطبق التقديم
مدير مجله فلفل شطه الشيف بوسي السيد
EmoticonEmoticon