كتب بوسى السيد
تورتة شكولاته بالفوندان محشيه جناش شكولاته مقدمه من مروة سعيد مده التحضير : ربع ساعه مدة الطهي : ٣٥ دقيقة المكونات : كيلو دقيق اسبونش شكولاته ١٢ بيضه خارج التلاجه ملعقة فانيليا ملعقة كبيره خل ابيض ملعقة ونص كبيرة محسن كيك جيل كوب ماء فاتر الجناش : كيلو شكولاته خام بني نص كيلو كريمه لباني للحلويات طريقة الجناش : نضع الكريمة علي النار تغلي ثم نرفعها من علي النار ونضع عليها الشكولاته المبشورة ونقلب جيدا حتي تمام السيحان وتترك لتبرد وتاخذ قوام الطريقه : نضع كل المكونات مع بعضها البعض في طبق غويط وتضرب بالمضرب الكهرباءي ضربا كثيرا لمدة ربع ساعه او اكتر حتي نحصل علي قوام ثقيل ومتماسك جدا
تبطن صينيه بورق ذبده من القاعده والحواف
نضع بها الخليط وتدخل فرن ساخن مسبقا علي درجة حراره ١٨٠
لا يفتح عليها لمدة ٣٥ دقيقه ونختربها بخلة الشيش طاووك اذا خرجت نظيفه اصبح الكيك تم ناضجه
تبرد وتقسم ثلاث طبقات ونضع قليل من الشراب الخفيف البارد ونضع كميه من الجناش وتغلف بباقي الجناش ثم الفوندان ( عجينة السكر )
مدير مجلة فلفل شطه الشيف بوسى السيد
تورتة شكولاته بالفوندان محشيه جناش شكولاته مقدمه من مروة سعيد مده التحضير : ربع ساعه مدة الطهي : ٣٥ دقيقة المكونات : كيلو دقيق اسبونش شكولاته ١٢ بيضه خارج التلاجه ملعقة فانيليا ملعقة كبيره خل ابيض ملعقة ونص كبيرة محسن كيك جيل كوب ماء فاتر الجناش : كيلو شكولاته خام بني نص كيلو كريمه لباني للحلويات طريقة الجناش : نضع الكريمة علي النار تغلي ثم نرفعها من علي النار ونضع عليها الشكولاته المبشورة ونقلب جيدا حتي تمام السيحان وتترك لتبرد وتاخذ قوام الطريقه : نضع كل المكونات مع بعضها البعض في طبق غويط وتضرب بالمضرب الكهرباءي ضربا كثيرا لمدة ربع ساعه او اكتر حتي نحصل علي قوام ثقيل ومتماسك جدا
تبطن صينيه بورق ذبده من القاعده والحواف
نضع بها الخليط وتدخل فرن ساخن مسبقا علي درجة حراره ١٨٠
لا يفتح عليها لمدة ٣٥ دقيقه ونختربها بخلة الشيش طاووك اذا خرجت نظيفه اصبح الكيك تم ناضجه
تبرد وتقسم ثلاث طبقات ونضع قليل من الشراب الخفيف البارد ونضع كميه من الجناش وتغلف بباقي الجناش ثم الفوندان ( عجينة السكر )
مدير مجلة فلفل شطه الشيف بوسى السيد
EmoticonEmoticon