الأحد، 4 سبتمبر 2016

بطاطس باللحم المفروم مقدم من الشيف امانى دندش


كتب بوسى السيد
بطاطس باللحم المفروم

مقدم من الشيف اماني دندش
مده التحضير 30دقيقه 

مده الطهي45 دقيقه
المكونات..
كيلو بطاطس
نصف كيلو لحم مفروم
عصير طماطم
ملعقتين صلصه طماطم 
2 بصله مفرومه 
ثوم مفروم
فلفل أخضر مقطع 
توابل لحم
ملح 
فلفل اسود 
ورق لوري
جوزه الطيب 
قرفه
الطريقه....
تقشر البطاطس وتغسل ثم نقور ونضع زيت وتحمر لتأخذ لون
تترك جانبآ
في إناء نضع البصل مع ملعقه زبده وملعقه زيت
نتركه ليصفر قليلآ ثم نضع الثوم ثم اللحم والفلفل الأخضر وصلصه الطماطم ونضع التوابل وورق اللوري وتترك لتنضج
لتحضير الصلصله
في إناء نضع زبده وزيت والبصله المبشورة والثوم وتقلب
نضع عصير الطماطم والصلصه مع الملح والفلفل وورق اللوري ونتركها ليصبح قوامها غليظ
تحشي وحدات البطاطس لحم مفروم وترص في صينيه او بايركس
نقوم بشب صلصله الطماطم علي وجه البطاطس
مع وضع الباقي في الصنيه
تدخل فرن ساخن لتمام النضج وأحمرار الوجه وتقدم ..
مدير مجله فلفل شطه  الشيف بوسي السيد


EmoticonEmoticon