كتب شيماء حسن
مده التحضير 30دقيقهمده الطهي 45دقيقه
المكونات
كيلو كبد وقوانص
بصل
ملح
فلفل
بهار
نصف كيلو أرز
ملعقه سكر
ملعقتان معجون طماطم
كمون
قرفه
ورق لورا
ليمونه
الطريقه
تقطع الكبد والقوانص قطع صغيره او حسب الرغبه نضع في المقلاه ملعقه زبده ونقطع البصل ويقلب في الزبده حتي يذبل نضع الكبد والقوانص مع التقليب ونضع الفلفل والكمون والقرفة والبهار ونعصر نصف ليمونه ونقلب ونتركها تنضج
طريقه الرز
نحمر بصله في ملعقه زبده مع زيت حتي يذبل نضيف ملعقه السكر مع التقليب حتي يغمق لونه نضع معجون الطماطم وتقلب ونضع قليل من الماء ونضع الارز المغسول مع التقليب ونضع فلفل وملح وكمون ورق لورا ونزود ماء حتي تغطي الرز ونتركه علي نار عاليه حتي يتشرب الماء نهدي النار ونتركه ينضج
بعد تمام النضج نقدمه في طبق مع الكبد والقوانص وألف هنا
مدير مجله فلفل شطه الشيف بوسي السيد
EmoticonEmoticon