الأربعاء، 7 سبتمبر 2016

أرز بالكبد والقوانص تقدمه الشيف أماني دندش

كتب شيماء حسن 
مده التحضير 30دقيقه
مده الطهي 45دقيقه
المكونات
كيلو كبد وقوانص
بصل
ملح
 فلفل
بهار
 نصف كيلو أرز
ملعقه سكر
ملعقتان معجون طماطم
كمون
قرفه
ورق لورا
ليمونه


الطريقه
 تقطع  الكبد والقوانص قطع صغيره او حسب الرغبه نضع في المقلاه ملعقه زبده ونقطع البصل ويقلب في الزبده حتي يذبل نضع الكبد والقوانص مع التقليب ونضع الفلفل والكمون والقرفة والبهار ونعصر نصف ليمونه ونقلب ونتركها تنضج

طريقه الرز
نحمر بصله في ملعقه زبده مع زيت حتي يذبل نضيف ملعقه السكر مع التقليب حتي يغمق لونه نضع معجون الطماطم وتقلب ونضع قليل من الماء ونضع الارز المغسول مع التقليب ونضع فلفل وملح وكمون ورق لورا ونزود ماء حتي تغطي الرز ونتركه علي نار عاليه حتي يتشرب الماء نهدي النار ونتركه ينضج
بعد تمام النضج نقدمه في طبق مع الكبد والقوانص وألف هنا
مدير مجله فلفل شطه الشيف بوسي السيد


EmoticonEmoticon