الأحد، 25 سبتمبر 2016

طريقه السمك القراميط تقدمه..الشيف اماني دندش


صنيه سمك قراميط من الاكلات المصريه الجميله
تعرف علي الوصفه معنـــا
مده التحضير 30دقيقه
مده الطهي 45دقيقه
المكونـــــــــات..
كيلو وربع قراميط
كيلو طماطم مفرومه في الخلاط
بصله كبيره مبشوره
توم مفروم
دقيق
توابل سمك
ملح فلفل
قرفه
كمون
كسبره ناشفه
شطه
ورق لوري
ليمون
معجون طماطم
زيت للقلي
الطريقـــــــه...
نغسل القرموط جيداونقطعه عباره عن حلقات ونعصر عليه ليمون
ثم نحضر التتبيله عباره عن توم مفروم وكل توابل السمك ونتبل القرموط
ثم نحضر الدقيق و نضع قطع القرموط فيه ثم نحضر مقلاه فيها زيت ويقلي قليه خفيفه
ثم نحضر صنيه ونضع فيها زيت
في قدر علي النار يوضع قليل من الزيت وبصله مفرومه وتقلب وعندما تصفر يضاف اليها التوم المفروم
ثم الطماطم المفرومه ومعجون الطماطم والورق اللوري والتوابل وننتظر حتي تتسبك
ثم نضع قطع القراميط وندخل الصنيه في فرن ساخن حتي تنضج وتحمر وجهها ثم تقدم مع أرز صياديه والف هنا
مدير مجله فلفل شطه /الشيف بوسي السيد


EmoticonEmoticon