السبت، 24 سبتمبر 2016

الحمام الكداب الشهى مقدم من الشيف مروه جمال

الحمام كداب 
مقدمه من الشيف مروة جمال
مده التحضير١٥ دقيقه
مده الطهى٤٥ دقيقه
المكونات
اوراك دجاج مخليه
للتبيله
صوص الباربكيو
بصله مبشوره
طماطم مبشورة
خل

ملح
فلفل
الحشو
كبد وقوانص
رشه جوزة الطيب
فلفل

ملح
بهارات
زبده
بصله مبشوره
كوب ارز منقوع ومصفى
لدهن الوجه
صلصه

كاتشب
صوياصوص
روزميرى
زعتر،
فلفل
ملح
زبده
صلصه طماطم
الطريقه
تتبل الالوراك بالتتبيله وتترك فى الثلاجه ليله كامله

فى اناء على النار توضع الزبده والبصله ونقوم بتشويحها 
ثم توضع القوانص فقط ونصف كوب ماء والبهارات والفلفل والملح وجوزة الطيب وتترك لمده ١٠دقائق
ثم توضع الكبده وتترك حتى تنضج خمس دقائق 
ثم يوضع الارز والماء ونسويه تلات تربع سوا لانه هيكمل سواه عند سلق الاوراك
ثم يوضع ملعقتين من خلطه الارز بالكبد والقوانص وتلف الاورك فى ورق استرتش 
ثم توضع فى ورق فويل ثم فى اناء عميق به ماء مغلى ونضع ورق لورا وحبهان لمده ساعه وربع او الى تمام النضج
يدهن بالخلطه المميزة ويدخل تحت الشوايه لياخذ اللون الذهبى
يقدم مع ارز بسمتى بالكبد والقوانص ،بالهنا
مدير مجلة فلفل شطه الشيف بوسى السيد


EmoticonEmoticon