الممبار او الفوارغ من الاكلات المصريه الجميله
تعرف علي الوصفه معنـــا
مده التحضير :ساعه
مده الطهـــــي : 20 دقيقه
المقاديــــر
كيلو ممبار
نصف كيلو أرز
كيلو طماطم
3 بصله كبيره
خضره شبت وبقدونس
2 معلقة زيت
ملح
فلفل
معلقة صلصه
ليمونه ومعلقة دقيق ومعلقة خل
طريقة التحضير
تعرف علي الوصفه معنـــا
مده التحضير :ساعه
مده الطهـــــي : 20 دقيقه
المقاديــــر
كيلو ممبار
نصف كيلو أرز
كيلو طماطم
3 بصله كبيره
خضره شبت وبقدونس
2 معلقة زيت
ملح
فلفل
معلقة صلصه
ليمونه ومعلقة دقيق ومعلقة خل
طريقة التحضير
- اولا ينضف الممبار ويغسل جيدا ثم يوضع ربع ساعه في الخل والدقيق والليمون
- وبعد ذلك يغسل بالماء ويتم الحشو
- تقطع الطماطم مكعبات صغيره جدا والبصل والخضره ويضاف الزيت والملح والفلفل والصلصه ويقلب جيدا ويتم الحشو بعد تقطيع الممبار حسب الحجم المطلوب
- وتتم التسويه فى إناء به ماء مغلي وبصله وواحدة طماطم وملح وفلفل ويترك حتى النضج ثم يقلي بالزيت الغزير
- ويقدم بألف هنا
- تحت اشراف مدير مجلة فلفل شطه شيف بوسي السيد
EmoticonEmoticon