السبت، 3 سبتمبر 2016

الممبار مقدم من الشيف تهاني البشبيشي

 الممبار او الفوارغ من الاكلات المصريه الجميله
تعرف علي الوصفه معنـــا
مده التحضير :ساعه
مده الطهـــــي : 20 دقيقه
المقاديــــر

كيلو ممبار
نصف كيلو أرز
كيلو طماطم
3 بصله كبيره
خضره شبت وبقدونس
2 معلقة زيت
ملح
فلفل
معلقة صلصه
ليمونه ومعلقة دقيق ومعلقة خل
طريقة التحضير

  • اولا ينضف الممبار ويغسل جيدا ثم يوضع ربع ساعه في الخل والدقيق والليمون
  • وبعد ذلك يغسل بالماء ويتم الحشو
  • تقطع الطماطم مكعبات صغيره جدا والبصل والخضره ويضاف الزيت والملح والفلفل والصلصه ويقلب جيدا ويتم الحشو بعد تقطيع الممبار حسب الحجم المطلوب
  • وتتم التسويه فى إناء به ماء مغلي وبصله وواحدة طماطم وملح وفلفل ويترك حتى النضج ثم يقلي بالزيت الغزير
  • ويقدم بألف هنا
  • تحت اشراف مدير مجلة فلفل شطه شيف بوسي السيد


EmoticonEmoticon