الأربعاء، 7 سبتمبر 2016

الرقاق الناشف مقدم من اسماء ممدوح

 الرقاق الناشف 
مقدم من اسماء ممدوح
المقادير 5 كوب دقيق 
2 ملعقة نشا 
ملعقة ملح 
 ملعقة سكر 
ماء دافئ للعجن حسب ما تلم العجينة و متلزقش نضع في طبق آخر نصف كوب نشا 
 2 كوب دقيق لوقت فرد العجين الطريقة نخلط المقادير كلها مع بعض و نعجن بالماء الدافئ 
تأخذ تقريبا 2 كوب ماء و على حسب نوع الدقيق ممكن تقل أو تزيد ثم نغطي العجينة و نتركها ترتاح نصف ساعة
 ثم نقطع العجينة كور متساوية و المقدار عمل معايا 11 واحدة 
و نرش فوقها و تحتها من الدقيق و النشا و نغطيهم يرتاحوا نصف ساعة 
ثم نبدأ نفرد كل كورة بنرش دقيق تحتها و نفرد بالنشابة و كل ما كانت أرق كل ما تكون افضل
 نضعها على الصاج على البوتاجاز و اول ما تنفخ و تعمل فقاقيع نقلب الوجه التاني 
و بين كل واحدة نمسح الصاج أو الطاسة بفوطة مبللة بماء ل
 نفردهم على قماشة نظيفة نتركهم ينشفوا براحتهم أو نغطيهم لو نريدها طرية 
مدير مجلة فلفل شطه الشيف بوسى السيد


EmoticonEmoticon