الرقاق الناشف
مقدم من اسماء ممدوح
المقادير 5 كوب دقيق
2 ملعقة نشا
ملعقة ملح
ملعقة سكر
ماء دافئ للعجن حسب ما تلم العجينة و متلزقش نضع في طبق آخر نصف كوب نشا
2 كوب دقيق لوقت فرد العجين الطريقة نخلط المقادير كلها مع بعض و نعجن بالماء الدافئ
تأخذ تقريبا 2 كوب ماء و على حسب نوع الدقيق ممكن تقل أو تزيد ثم نغطي العجينة و نتركها ترتاح نصف ساعة
ثم نقطع العجينة كور متساوية و المقدار عمل معايا 11 واحدة
و نرش فوقها و تحتها من الدقيق و النشا و نغطيهم يرتاحوا نصف ساعة
ثم نبدأ نفرد كل كورة بنرش دقيق تحتها و نفرد بالنشابة و كل ما كانت أرق كل ما تكون افضل
نضعها على الصاج على البوتاجاز و اول ما تنفخ و تعمل فقاقيع نقلب الوجه التاني
و بين كل واحدة نمسح الصاج أو الطاسة بفوطة مبللة بماء ل
نفردهم على قماشة نظيفة نتركهم ينشفوا براحتهم أو نغطيهم لو نريدها طرية
مدير مجلة فلفل شطه الشيف بوسى السيد
مقدم من اسماء ممدوح
المقادير 5 كوب دقيق
2 ملعقة نشا
ملعقة ملح
ملعقة سكر
ماء دافئ للعجن حسب ما تلم العجينة و متلزقش نضع في طبق آخر نصف كوب نشا
2 كوب دقيق لوقت فرد العجين الطريقة نخلط المقادير كلها مع بعض و نعجن بالماء الدافئ
تأخذ تقريبا 2 كوب ماء و على حسب نوع الدقيق ممكن تقل أو تزيد ثم نغطي العجينة و نتركها ترتاح نصف ساعة
ثم نقطع العجينة كور متساوية و المقدار عمل معايا 11 واحدة
و نرش فوقها و تحتها من الدقيق و النشا و نغطيهم يرتاحوا نصف ساعة
ثم نبدأ نفرد كل كورة بنرش دقيق تحتها و نفرد بالنشابة و كل ما كانت أرق كل ما تكون افضل
نضعها على الصاج على البوتاجاز و اول ما تنفخ و تعمل فقاقيع نقلب الوجه التاني
و بين كل واحدة نمسح الصاج أو الطاسة بفوطة مبللة بماء ل
نفردهم على قماشة نظيفة نتركهم ينشفوا براحتهم أو نغطيهم لو نريدها طرية
مدير مجلة فلفل شطه الشيف بوسى السيد
EmoticonEmoticon