الجمعة، 9 سبتمبر 2016

تورتة شيكولاته بالفوندان محشيه جناش شيكولاته مقدمه من شيف مروه سعيد

كتب بوسى السيد
تورتة شيكولاته بالفوندان محشيه جناش شكولاته 
مقدمه من الشيف مروة سعيد 
مده التحضير : ربع ساعه 
مدة الطهي : ٣٥ دقيقة 
المكونات : 
كيلو دقيق اسبونش شيكولاته 
١٢ بيضه خارج الثلاجه 
ملعقة فانيليا 
ملعقة كبيره خل ابيض 
ملعقة كبيره ونصف محسن كيك جيل 
كوب ماء فاتر 
الجناش : 
كيلو شيكولاته خام بني 
نصف كيلو كريمه لباني للحلويات 
طريقة الجناش : 
توضع الكريمة علي النار تغلي ثم ترفع من علي النار وتوضع عليها الشيكولاته المبشورة وتقلب جيدا حتي تمام السيحان وتترك لتبرد وتاخذ قوام 
الطريقه : 
توضع كل المكونات مع بعضها البعض فى صحن غويط 

تضرب بالمضرب الكهرباءي ضربا كثيرا لمدة ربع ساعه او اكتر حتي نحصل علي قوام ثقيل ومتماسك جدا 
تبطن صينيه بورق ذبده من القاعده والحواف ونضع بها الخليط 
تدخل فرن ساخن مسبقا علي درجة حراره ١٨٠ ولم يفتح عليها لمدة ٣٥ دقيقه 
نختبرها بخلة الشيش طاووك اذا خرجت نظيفه اصبح الكيك تم نضجه 
تبرد وتقسم ثلاث طبقات ونضع قليل من الشراب الخفيف البارد 
نضع كميه من الجناش وتغلف بباقي الجناش ثم الفوندان ( عجينة السكر )
مدير مجلة فلفل شطه الشيف بوسى السيد


EmoticonEmoticon