كتب بوسى السيد
تورتة شيكولاته بالفوندان محشيه جناش شيكولاته
مقدم من الشيف مروة سعيد
مده التحضير : ربع ساعه
مدة الطهي : ٣٥ دقيقة
المكونات :
كيلو دقيق اسبونش شيكولاته
١٢ بيضه خارج التلاجه
ملعقة فانيليا
ملعقة كبيره خل ابيض
ملعقة ونصف كبيرة محسن كيك جيل
كوب ماء فاتر
الجناش :
كيلو شيكولاته خام بني
نصف كيلو كريمه لباني للحلويات
طريقة الجناش :
توضع الكريمة علي النار تغلي ثم ترفع من علي النار
توضع عليها الشيكولاته المبشورة ونقلب جيدا حتي تمام السيحان وتترك لتبرد وتاخذ قوام
الطريقه :
توضع كل المكونات مع بعضها البعض في طبق عميق
تضرب بالمضرب الكهربائى ضربا كثيرا لمدة ربع ساعه او اكتر حتي نحصل علي قوام ثقيل ومتماسك جدا
تبطن صينيه مستطيله بورق ذبده من القاعده والحواف ويوضع بها الخليط
تدخل فرن ساخن مسبقا علي درجة حراره ١٨٠ ولم يفتح عليها لمدة ٣٥ دقيقه
نختربها بخلة الشيش طاووك اذا خرجت نظيفه اصبح الكيك تم نضجه
تبرد وتقسم ثلاث مستطيلات متساوية ونضع قليل من الشراب الخفيف البارد ويوضع كميه من الجناش
توضع المستطيلات فوق بعض وتغلف بباقي الجناش ثم الفوندان ( عجينة السكر )
مدير مجلة فلفل شطه الشيف بوسى السيد
تورتة شيكولاته بالفوندان محشيه جناش شيكولاته
مقدم من الشيف مروة سعيد
مده التحضير : ربع ساعه
مدة الطهي : ٣٥ دقيقة
المكونات :
كيلو دقيق اسبونش شيكولاته
١٢ بيضه خارج التلاجه
ملعقة فانيليا
ملعقة كبيره خل ابيض
ملعقة ونصف كبيرة محسن كيك جيل
كوب ماء فاتر
الجناش :
كيلو شيكولاته خام بني
نصف كيلو كريمه لباني للحلويات
طريقة الجناش :
توضع الكريمة علي النار تغلي ثم ترفع من علي النار
توضع عليها الشيكولاته المبشورة ونقلب جيدا حتي تمام السيحان وتترك لتبرد وتاخذ قوام
الطريقه :
توضع كل المكونات مع بعضها البعض في طبق عميق
تضرب بالمضرب الكهربائى ضربا كثيرا لمدة ربع ساعه او اكتر حتي نحصل علي قوام ثقيل ومتماسك جدا
تبطن صينيه مستطيله بورق ذبده من القاعده والحواف ويوضع بها الخليط
تدخل فرن ساخن مسبقا علي درجة حراره ١٨٠ ولم يفتح عليها لمدة ٣٥ دقيقه
نختربها بخلة الشيش طاووك اذا خرجت نظيفه اصبح الكيك تم نضجه
تبرد وتقسم ثلاث مستطيلات متساوية ونضع قليل من الشراب الخفيف البارد ويوضع كميه من الجناش
توضع المستطيلات فوق بعض وتغلف بباقي الجناش ثم الفوندان ( عجينة السكر )
مدير مجلة فلفل شطه الشيف بوسى السيد
EmoticonEmoticon